Sport

FCSB și Craiova continuă în Europa League

Cele două formații s-au calificat, joi seara, cu emoții, în turul al treilea preliminar din Europa League. FCSB a pierdut, la Giurgiu, cu 3-2, în fața armenilor de la Alashkert, însă merge mai departe grație victoriei obținute în deplasare, în manșa I, cu scorul de 3-0.

Pentru vicecampioana României, care a fost condusă, la un moment dat, cu 3-1, au marcat Florin Tănase, în minutul 10, din lovitură de la 11 metri și Florinel Coman, în minutul 59. În turul al treilea, FCSB va avea ca adversară gruparea cehă Mlada Boleslav.

Universitatea Craiova a trecut la penalty-uri, cu 3-1, de Honved Budapesta, la capătul unui meci cu incidente. După cele 90 de minute regulamentare și a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost 0-0, la fel ca și în meciul tur, disputat la Gyor. La finalul prelungirilor, partida a fost întreruptă aproape 30 de minute, după ce arbitrul nord-irlandez Arnol Hunter a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună și o petardă a explodat în apropierea sa. La loviturile de departajare, eroul Craiovei a fost portarul italian Mirko Pigliacelli, care a reușit să apere trei penalty-uri. Gruparea din Bănie, care urmează să întâlnească în următoarea fază formația AEK Atena, riscă sancțiuni dure din partea UEFA.

Cea de-a treia reprezentantă a României, FC Viitorul, a învins, la Ovidiu, pe Gent, cu 2-1, însă victoria a fost insuficientă pentru accederea în turul al treilea preliminar, belgienii câștigând prima manșă cu scorul de 6-3. Golurile constănțenilor au fost marcate de Gabriel Iancu, în minutele 47 și 61, ambele din lovitură de la 11 metri.

Valeriu Voaideș

The post FCSB și Craiova continuă în Europa League appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FCSB și Craiova continuă în Europa League

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button