Sport

Festival Internațional de Șah la Târgu Mureș

Greii șahului se întâlnesc din nou la Târgu Mureș. Festivalul Internațional de Șah 2022 organizat de Clubul Sportiv Juvenes din  Târgu Mureș, se va desfășura între 4 și 11 iunie la Sala de sport ,,Anton Pongracz’’ aparținând Universității de Medicină Farmacie Științe și Tehnologie ,,G. E. Palade’’ din Târgu Mureș (campusul universitar). Evenimentul este parte din circuitul Grand Prix, etapa a 2-a, și este susținut de Federația Română de Șah.

„Se anunță confruntări acerbe pe tabla de șah, între niveluri care ajung până la mari maeștri”, au transmis organizatorii evenimentului.

Concursuri:

Turneul A, Grand Prix România, etapa 2, clasic este parte din circuitul Grand Prix România susținut de Federația Română de Șah,  turneu destinat jucătorilor cu Elo sub 2200.

Turneul B, Open Târgu Mureș, sub 2200 Elo. Ediția a 3-a a turneului tradițional organizat de Clubul Juvenes, turneu destinat jucătorilor cu Elo sub 2200.

În cadrul Turneului A se vor juca 90 de minute plus 30 de secunde per jucător până la mutarea 40, după care se adaugă 15 minute adiţionale, bonusul de 30 de secunde se menţine până la final. În Turneul B se vor juca 90 min + 30 sec per mutare, de la prima mutare.

Criterii de departajare:

Pentru Turneul A criteriile sunt reprezentate de victoria directă sau mica diagramă, media ratingurilor adversarilor și coeficientul Buchholz 1.

Pentru Turneul B, departajarea se va face în funcție de victoria directă sau mica diagramă, coeficientul Buchholz 1 și numărul de victorii.

Alte evenimente organizate în aceeași perioadă:

Clubul Sportiv Juvenes va organiza în luna iunie și alte evenimente cum ar fi: Turneu de blitz, joi, 9 iunie de la ora 20:00 la sala de joc- 7 runde la finalul căruia primii 10 vor fi premiați.De asemenea se vor desfășura cursuri pentru arbitrii în perioada 8-9 iunie cu examen în 10 iunie.

 „În fiecare seară, vom avea happening-uri la Casa Berii Ursus (Târgu Mureș, str. Sinaia) – locul de întâlnire săptămânală a șahiștilor din Târgu Mureș. Pentru un grup de maxim 20 persoane, vom putea organiza un tur al centrului cu vizitarea principalelor puncte de atracție orașului”, au mai menționat organizatorii pe pagina web a clubului, https://opentgmures.ro

Mălina MORARU

Post-ul Festival Internațional de Șah la Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festival Internațional de Șah la Târgu Mureș

Credit autor: Moraru Malina.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button