Sport

Remiză în derby, suspans și lecție de civism

Partida de handbal feminin dintre CSM Târgu Mureș și Crișul Chișineu Criș din cadrul etapei a III-a a Diviziei A s-a încheiat la egalitate, 25-25 (13-11). Jocul din Sala Sporturilor din Târgu Mureș era derby-ul seriei D, între singurele echipe care au obținut câte două victorii în această ediție, aceleași care au încheiat și campionatul trecut pe primele două locuri. Întâlnirea a fost foarte echilibrată, tensionată în același timp. Ambele echipe au avut evoluții bune în faza de apărare, fapt care a dus implicit la o eficiență redusă în atac. Mureșencele au avut 2-0 în debut, dar lipsa soluțiilor în ofensivă a dus la multe atacuri iroste și arădencele au preluat conducerea la 4-3, după ce au fost conduse cu 3-1. A fost o perioadă cu câte trei goluri înscrise de fiecare parte. Scorul a ajuns de la 3-1 la 3-4, apoi la 6-4 și 6-7. Seria era aproape să continue la 8-7, dar Sabine Klimek, jucătoarea de bază a arădencelor, trecută pe la SC Mureșul, a întrerupt această serie cu două goluri și oaspetele au preluat conducerea la 8-9. Mureșencele au ratat mai tot ce se putea de pe extreme, dar au reușit totuși să revină în avantaj. În minutul 27 Carla Lăcătuș făcea 11-10, dar tot ea urma să piardă alte două bune oportunități de atac. CSM încheie repriza în avantaj de două goluri, ultimul reușit de Ioana Moldovan, singura din sextetul de start care nu reușise să puncteze.

Tensiune și precipitare până la final

La reluare s-a putut remarca aceeași precipitare din partea ambelor formații, care nu găseau soluții în fața apărărilor și forțau aruncările de la 9 metri, fără interi de calibru. S-a înscris doar câte un gol după aproape 5 minute. În minutul 37 s-a ajuns pentru prima dată la o diferență de 3 goluri. A înscris pentru 16-13 Monica Bărăbaș, care reușea în minutul următor un nou gol. Cu 4 goluri, victoria se contura, dar mureșencele au fost parcă anesteziate în minutele următoare și au primit rapid 3 goluri. Oaspetele au reușit chiar să egaleze la 21 în minutul 21 al reprizei, prin Paula Popeanu, jucătoare care a dezamăgit în ediția trecută la echipa mureșeană. Aceeași Klimek egala la 22 și se anunța un final incendiar.

Pe alocuri așa s-a și petrecut. Era minutul 55 și oaspetele erau în prepasiv. După mai multe pase și un fault acordat în favoarea lor, au urmat alte câteva pase, la care mureșencele au fost sancționate cu eliminare în urma protestelor venite de pe bancă din partea lui Claudiu Evi. Ghemeș a fost nevoită să părăsească terenul și „pasivul” a fost anulat. Cu nou timp acordat pentru atac, arădencele au trecut în avantaj, o a doua mureșeancă fiind eliminată. Cu doar patru jucătoare, Lăcătuș a reușit egalarea la 23, după care au avut aproape în mână victoria. Cu 45 de secunde rămase, la egal 24 CSM a beneficiat de 7 metri. A transformat Bărăbaș și au mai rămas 23 secunde. Evident, cronometrul a fost oprit și oaspetele au egalat. De această dată timpul s-a scurs și mureșencele nu au mai avut posibilitatea unui nou atac.

Lecție de fair play pentru arădeni

A fost o remiză care poate mulțumi doar parțial formația mureșeană. S-au aflat mult mai multe minute la conducere, au avut cel mai mare avantaj și au făcut față celor mai tensionate momente ale jocului. Plusul de partea echipei mureșene poate fi considerat și adevărata lecție de civism oferită arădenilor. Sutele de suporteri aflați în tribună au încurajat până la final echipa locală, fără manifestări antisportive față de adversare în momentele critice. Nu același lucru se poate spune și despre suporterii arădencelor. În cele două partide susținute de CSM la Arad în ediția trecută lucrurile au fost total diferite. În prima mureșencele au învins, dar au fost nevoite spre finalul partidei să se „refugieze” la centrul terenului, pentru a se feri de „tratamentul” la care au fost supuse de suporterii aflați în spatele băncii. La al doilea joc mureșencele erau virtual câștigătoare ale seriei, au menajat câteva jucătoare, au dominat în mare parte jocul, dar au cedat singura partidă pentru a evita repetarea unor astfel de experimente.

Campionatul este la început, până la final mai sunt multe jocuri.

Echipa antrenorilor Mihaela Evi și Daniel Pop a evoluat în formula: Ioana Ugran și Flavia Stan (portari), Flavia Munteanu (2 goluri), Ioana Sîngeorzan 1, Carla Lăcătuș 5, Monica Bărăbaș 8, Carina Ghemeș 5, Ioana Moldovan 1, Maria Ola 1, Sarah Darie 2, Maria Radu, Tania Coșarcă.

Post-ul Remiză în derby, suspans și lecție de civism apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Remiză în derby, suspans și lecție de civism

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button