Sport

Trei voleibaliste mureșene în lotul vicecampioanei la Baku

Cu trei jucătoare din lotul echipei campioane la volei junioare în lot, CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș, echipa României a disputat finala turneului Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Baku. Cele trei componente mureșene din lotul „tricolorelor” pregătite de selecționerul Marius Macarie au fost Florina Murariu, Denisa Ionescu și Mara Dumitrescu. România a făcut parte din grupa A, alături de Rusia, Ucraina și Bulgaria, clasându-se pe locul secund după Rusia. Acest joc a fost ultimul din grupa A, cel care decidea de pe ce loc se califică cele două formații care aveau câte două victorii. Româncele au cedat cu 1-3, dar la mare luptă. După ce au pierdut primele două seturi, la 16 și 20, l-au câștigat pe al treilea cu 25-19, dar l-au cedat pe următorul în prelungiri, încheiat 25-27. În primele două partide din grupă reușiseră să obțină câte 3 puncte. A fost 3-1 (25-23, 25-18,16- 25, 25-12) cu Bulgaria și 3-0, seturi câștigate la 17, 18 și 14 cu Ucraina.

Partida din semifinale cu câștigătoarea grupei B, Italia, a fost una dramatică. Româncele au cedat primul set cu 20-25, dar le-au câștigat pe următoarele două, al doilea la limită, 25-23, următorul la 21. Relaxarea prematură în setul patru și mobilizarea italiencelor au trimis partida în set decisiv. După ce s-au impus destul de clar în setul patru, câștigat de Italia cu 25-16, peninsularele păreau favorite pentru calificarea în finală. „Tricolorele” au reușit să se impună din nou la limită în setul tie-breack, câștigat cu 15-13 și urmau să se reîntâlnească în finală Rusia, care s-a impus în cealaltă semifinală cu 3-1 în fața Turciei. România a început bine finala, cu un prim set câștigat cu 25-23, dar le-au cedat relativ ușor pe următoarele trei, la 16, 19 și 17, mulțumindu-se cu medaliile de argint.

Delegația României a încheiat competiția de la Baku pe locul 11 în clasamentul celor 38 de țări care au obținut medalii la această a doua ediție FOTE.Acest loc a fost ocupat atât în clasamentul pe medalii întocmit după valoare, cât și în cel al totalului, cu 19 medalii, 4 de aur, 10 de argint și 5 de bronz.

Post-ul Trei voleibaliste mureșene în lotul vicecampioanei la Baku apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Trei voleibaliste mureșene în lotul vicecampioanei la Baku

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button