Acțiunea truck&bus, a Poliției Rutiere, în derulare și în județul Mureș

actiunea truckbus a politiei rutiere in derulare si in judetul mures

Simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene, în perioada 22-28 iulie, se desfășoară acțiunea pentru prevenirea accidentelor, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

La nivel național Direcția Rutieră a Poliției Române va coordona acțiunea de verificare a respectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8 1 locuri și de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii vor opri în trafic autobuze, microbuze, autovehicule de transport persoane sau mărfuri și vor verifica șoferii profesioniști dacă respectă limitele vitezei legale, a purtării centurii de siguranță, funcționarea aparatului de tahograf , perioadele de conducere ori de odihnă, documentele obligatoriiale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatortilor de transport. În cazul transportatorilor de marfă se va verifica și fixarea corespunzătoare a transportului, greutatea admisă, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase

The post Acțiunea truck&bus, a Poliției Rutiere, în derulare și în județul Mureș appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Acțiunea truck&bus, a Poliției Rutiere, în derulare și în județul Mureș

Credit autor: Diana Pâncă.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.