Știri

IMPORTANT! Noul Cod rutier vine cu obligatii si amenzi grele si pentru pietoni!

ATENTIE, trecerea de pietoni nu e un scut împotriva accidentelor…

Noul cod rutier vine cu amenzi drastice nu doar pentru şoferi, ci şi pentru pietoni, care au acum mai multe obligaţii atunci când merg pe stradă sau când traversează.

Pietonii trebuie să fie conştienţi şi de faptul că este interzis să traverseze atunci când se apropie un vehicul al serviciilor de urgență (poliție, pompieri etc) cu girofarurile și sirena pornite.

Totodată, pietonii nu trebuie să traverseze prin spatele sau fața vehiculelor oprite în stațiile mijloacelor de transport, decât dacă acolo există o trecere de pietoni.

Mai mult, pietonii au și ei, alături de conducătorii auto, obligații legate de semnalizările polițiștilor aflați în intersecții. Astfel, aceștia trebuie să respecte indicațiile polițistului care dirijează circulația și trebuie să traverseze drumul, să grăbească traversarea acestuia sau să se oprească la semnalele polițistului.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi cu amendă din clasa I de sancțiuni, adică vor primi două sau trei puncte-amendă. Este vorba de o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: IMPORTANT! Noul Cod rutier vine cu obligatii si amenzi grele si pentru pietoni!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button