Știri

În județul Mureș s-au plătit 197 de contracte în programul Start Up Nation

Instituția Prefectului – Județul Mureș a organizat ședința Colegiului Prefectural, pe a cărei ordine de zi au figurat prezentarea rezultatelor campaniei de preluare cereri de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și prezentarea raportului privind finanțările acordate IMM-urilor în anul 2018 prin programele naționale derulate de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

”Pentru ședința de astăzi am propus două teme care privesc activitatea economică din județ, axate în principal pe agricultură și industrie. Astfel, primul raport se referă la activitatea desfășurată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, iar cel de-al doilea, la activitatea Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului.  În ceea ce privește activitatea APIA, volumul de muncă pentru campania 2019 a fost foarte mare, au fost preluate aproape 25.000 de cereri, pentru o suprafață de teren de peste 260.000 de hectare, cu precizarea că numărul de cereri față de anul 2018 este mai mic, dar suprafața pe care se solicită subvențiile este mai mare, dovadă că oamenii au înțeles că, lucrând în comun, pe suprafețe mai mari, agricultura este mai eficientă. Activitatea Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului a fost axată în principal pe programele START UP Nation și alte programe extrem de importante pentru cei care doresc să acceseze aceste finanțări. În anul 2018, pe Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor pe piață, pe județul Mureș au fost plătite 4 contracte,  pe Programul național multianual de microindustrializare au fost implementate 8 contracte, iar pe START UP Nation, 197 de contracte. Este important să aducem la cunoștința publicului aceste programe, printr-o cât mai bună promovare, inclusiv cu ajutorul primarilor, pentru că sunt sume importante care finanțează activități atât industriale cât și artizanale,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

The post În județul Mureș s-au plătit 197 de contracte în programul Start Up Nation appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: În județul Mureș s-au plătit 197 de contracte în programul Start Up Nation

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button