Știri

INFO. Se scumpesc tigarile dupa noua acciza introdusa!

British American Tobacco, cel mai mare producător de ţigarete din România, precizează că Guvernul bulversează din nou calendarul accizei la ţigarete, care ar urma să crească de la 483,74 lei pe mia de ţigarete la 503,97 lei/1.000 de ţigarete, anunță news.ro.

Guvernul va majora de la începutul lunii septembrie acciza pentru ţigarete, impactul la nivelul unui pachet urmând să se situeze la circa 40 de bani.

Din majorarea accizei, statul ar urma să încaseze în perioada septembrie-decembrie circa 160 de milioane de lei

British American Tobacco remarcă cu îngrijorare lipsa comunicării cu actorii economici afectaţi în procesul de dezvoltare a reglementărilor fiscale din partea Ministerului Finanţelor Publice, în contextul recentelor modificări anunţate în spaţiul public privind creşterea accizei la ţigarete. După o creştere a accizei în ianuarie 2019 care nu a ţinut cont de calendarul existent şi fără consultări cu mediul de afaceri, Ministerul propune o nouă creştere de acciză, la doar 9 luni de la ultima modificare: o măsură anunţată de presă pe surse, care denotă lipsa de disponibilitate a Ministerului Finanţelor pentru transparenţă şi dialog”, se arată într-un comunicat emis sâmbătă de companie.

Sursa: atiripesurse.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INFO. Se scumpesc tigarile dupa noua acciza introdusa!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button