anaf-anunta-ca-termenul-pentru-depunerea-declaratiei-unice-este-25-mai-2023

ANAF anunță că termenul pentru depunerea declarației unice este 25 mai 2023

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) transmite că termenul pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice este 25 mai 2023, potrivit unui comunicat de... Citeste mai mult »
fiscul-avertizeaza-ca-inspectori-falsi-solicita-sume-de-bani-in-numele-anaf

Fiscul avertizează că inspectori falși solicită sume de bani în numele ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează că există persoane care solicită sume de bani în numele ANAF. ANAF, la sesizarea unui contribuabil, a identificat următoarea situație: o persoană folosea, fără drept,... Citeste mai mult »
ce penalitati si dobanzi aplica-anaf-pentru-neplata-taxelor?

Ce penalități și dobânzi aplică ANAF pentru neplata taxelor?

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat la începutul acestei luni un document online prin care informează care sunt dobânzile și penalitățile pentru persoanele fizice și juridice care nu-și plătesc dările... Citeste mai mult »
seful-anaf-nu-mai-vrea-ca-restaurantele-sa-foloseasca-borcanele-pentru-bacsisuri

Șeful ANAF nu mai vrea ca restaurantele să folosească borcanele pentru bacșișuri

Administratorii/proprietarii de localuri nu ar trebui să mai folosească acel mecanism cu borcanul pe bar, unde cineva îşi pune bani, pentru că nu mai este legal, a afirmat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş,... Citeste mai mult »
controale-anaf-la-persoane-fizice!

Controale ANAF la persoane fizice!

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei, într-o lună, a declarat miercuri preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare... Citeste mai mult »
anaf-demareaza-verificari-la-persoanele-care-vand-produse-online-cu-plata-ramburs

ANAF demarează verificări la persoanele care vând produse online cu plata ramburs

Fiscul va începe verificări la persoane fizice care vând produse online, cu plata ramburs, după ce firmele de curierat au început deja să transmită informații despre aceste vânzări, existând persoane fizice care... Citeste mai mult »
ghid.-ce-recomanda-anaf-celor-care-au-investitii-in-criptomonede

GHID. Ce recomandă ANAF celor care au investiții în criptomonede

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul său un ghid pentru persoanele care au venituri din criptomonede. Potrivit ghidului, persoanele care realizează venituri din transferul de monedă virtuală au... Citeste mai mult »
anaf:-persoanele-cu-averi-mari-din-romania-sunt-cele-care-detin-mai-mult-de-25-de-milioane-de-euro

ANAF: Persoanele cu averi mari din România sunt cele care dețin mai mult de 25 de milioane de euro

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat un proiect prin care definește persoanele fizice cu averi mari din România, care, datorită poziţiei pe care o ocupă în societate și în mediul... Citeste mai mult »
aplicatie-pentru-verificarea-autenticitatii-bonurilor-fiscale

Aplicație pentru verificarea autenticității bonurilor fiscale

Fiscul lucrează, în prezent, la o aplicaţie prin care românii vor putea verifica, cu o simplă poză a unui bon fiscal, dacă acesta a fost emis de pe o casă de marcat... Citeste mai mult »
seful-anaf-ameninta-compania-omv-cu-executarea-silita,-daca-nu-va-plati-taxa-de-solidaritate-pe-supraprofit

Șeful ANAF ameninţă compania OMV cu executarea silită, dacă nu va plăti taxa de solidaritate pe supraprofit

Şeful ANAF, Lucian Heius declară că dacă compania petrolieră OMV va refuza să plătească taxa de solidaritate pe supraprofit în România, Fiscul va veni cu o decizie de impunere şi va face... Citeste mai mult »