momente-speciale-dedicate-romaniei,-la-scoala-gimnaziala-„liviu-rebreanu”

Momente speciale dedicate României, la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”

De 1 decembrie, spiritul Marii Uniri și însemnătatea pe care o portă aceste două cuvinte pentru români, s-au simțit peste măsură la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”. Astfel, cu prilejul Zilei Naționale a... Citeste mai mult »
foto:-pretuire-nemarginita-pentru-romania,-la-targu-mures

FOTO: Prețuire nemărginită pentru România, la Târgu Mureș

1 Decembrie a fost la Târgu Mureș despre unirea sufletelor și despre cântecul înălțător pe care bucuria acestora l-a degajat. Tremurul mulțimii n-a fost din cauza frigului, ci s-a datorat emoțiilor care... Citeste mai mult »
targumuresenii-au-la-dispozitie-o-zi-intreaga-pentru-a-se-bucura-de-ziua-nationala-a-romaniei

Târgumureșenii au la dispoziție o zi întreagă pentru a se bucura de Ziua Națională a României

Startul activităților s-a dat la ora 10, cu o expoziție de tehnică militară, și continuă în aceste momente cu ceremonia oficială din centru municipiului. Se anunță o zi aglomerată dar pentru toate... Citeste mai mult »
expozitii-si-parade,-de-ziua-nationala,-la-targu-mures

Expoziții și parade, de Ziua Națională, la Târgu Mureș

Centrul municipiului Târgu Mureș s-a umplut azi de dimineață de culoare și râsete de copii. Începând cu ora 10, cei mici și cei mari au putut admira expoziția de tehnică militară care,... Citeste mai mult »
mobilizare-in-forta-la-parada-militara-din-capitala-–-peste-1.500-de-militari-defileaza-astazi-la-arcul-de-triumf

Mobilizare în forță la Parada Militară din Capitală – Peste 1.500 de militari defilează astăzi la Arcul de Triumf

Mii de soldați, generali și specialiști ai Ministerului Apărării Naționale vor umple marile bulevarde din Capitală și Alba Iulia Aceasta stire este preluata. Sursa articolului: Mobilizare în forță la Parada Militară din... Citeste mai mult »
sarbatoarea-de-1-decembrie-este-marcata-si-in-strainatate

Sărbătoarea de 1 Decembrie este marcată şi în străinătate

Vor fi numeroase evenimente organizate de reprezentanţele diplomatice şi de comunităţile de români de peste hotare. În centrul Romei culorile drapelului naţional vor ilumina în această seară una dintre fântânile oraşului şi... Citeste mai mult »
premierul-nicolae-ciuca:-sa-aratam-ca-1-decembrie-este,-cu-adevarat,-ziua-unitatii-noastre

Premierul Nicolae Ciucă: Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre

Să arătăm că 1 Decembrie este, cu adevărat, ziua unităţii noastre, o zi a tuturor celor a căror inimă tresaltă în faţa tricolorului, transmite prim-ministrul Nicolae Ciucă, într-un mesaj cu ocazia Zilei... Citeste mai mult »
1-decembrie-este-si-ziua-re-lansarii-radio-chisinau

1 Decembrie este şi ziua re-lansării Radio Chişinău

Este postul regional al Radio România în Republica Moldova – care a reluat în 2011, după mai bine de 7 decenii, emisia întreruptă în 1939 a fostului Radio Basarabia.  În urmă cu... Citeste mai mult »
romania-sarbatoreste-astazi-implinirea-a-104-ani-de-la-intregire

România sărbătoreşte astăzi împlinirea a 104 ani de la Întregire

Mii de români sunt aşteptaţi la evenimentele programate cu acest prilej, inclusiv la parada militarilor organizată de Ziua Naţională în numeroase dintre garnizoanele ţării. În București, în Piața Arcului de Triumf, parada... Citeste mai mult »
romania-sarbatoreste-astazi-ziua-nationala

România sărbătorește astăzi Ziua Națională

În 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia a adoptat rezoluția Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România. Evenimentul este marcat la 1 decembrie, începând din 1990. Festivitățile oficiale dedicate Zilei... Citeste mai mult »