aba-mures-a-strans-tone-de-deseuri-de-pe-malurile-apelor-din-judetele-mures-si-harghita

ABA Mureș a strâns tone de deșeuri de pe malurile apelor din județele Mureș și Harghita

Acțiunea a avut loc în acest weekend, cu prilejul „Zilei de curățenie națională” organizată de Asociația Let’s Do It, România!, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Astfel, 126 de voluntari,... Citeste mai mult »
administratia-nationala-a-apelor,-acuzata-ca-face-presiuni-asupra-liderului-de-sindicat-din-mures

Administrația Națională a Apelor, acuzată că face presiuni asupra liderului de sindicat din Mureș

Preşedintele Sindicatul ”Mureșul” din Apele Române, Cornel Brișcaru, a arătat că în funcțiile de conducere, naționale și locale ale instituției sunt impuși politic oameni nepricepuți. El a făcut referire chiar la directorul... Citeste mai mult »
aba-mures-a-ramas-fara-sef

ABA Mureș a rămas fără șef

De astăzi, directorului Administrației Bazinale de Apă Mureș, Cosmin Butiulcă i s-a desfăcut contractul de muncă, prin decizia Consiliului de Conducere al Administrației Naționale Apele Române. Directorul general ANAR, Barabas Laszlo a... Citeste mai mult »
activitati-la-zi-ale-administratiei-bazinale-de-apa-mures-–-sistemul-de-gospodarire-a-apelor-alba

Activități la zi ale Administrației Bazinale de Apă Mureș – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba

La mijlocul lunii iulie, în 15.07.2021 au avut loc precipitații istorice cu intensitate mare la stația hidrometrică Ocoliș, de pe Valea Ierii: 223 l/mp în 5 ore. Până în cursul dimineții au... Citeste mai mult »
aba-mures-va-repara-o-stavila-blocata-la-barajul-de-la-complexul-de-agrement-”muresul”

ABA Mureș va repara o stavilă blocată la barajul de la complexul de Agrement ”Mureșul”

Aceasta a fost avariată cu mai bine de o lună în urmă de buștenii mari aduși de o viitură. Prin repararea ei se va asigura circulația apei atât în bazinul de bărci... Citeste mai mult »
ploile-din-ultimele-zile,-benefice-judetului-mures

Ploile din ultimele zile, benefice județului Mureș

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș au precizat pentru Radio Târgu-Mureș, că ploile din ultimele zile nu au produs inundații în județ. Până noaptea trecută a fost în vigoare un Cod... Citeste mai mult »
la-balauseri-a-plouat-cel-mai-mult-in-ultimele-24-de-ore

La Bălăușeri a plouat cel mai mult în ultimele 24 de ore

Au fost 55 de litri pe metrul pătrat, cea mai mare cantitate de precipitații căzută în județul Mureș. Și la Toplița, în județul Harghita, au fost ploi abundente. De altfel, este cod... Citeste mai mult »
”pretuieste-apa!”,-transmit-specialistii-de-ziua-mondiala-a-apei

”Prețuiește apa!”, transmit specialiștii de Ziua Mondială a Apei

În fiecare an, pe 22 martie se sărbătorește Ziua Mondială a Apei, prilej pentru specialiști de a atrage atenția asupra importanței acestei resurse vitale pentru mapamond. Administraţia Bazinală de Apă Mureş celebrează... Citeste mai mult »
concursul-„descopera-apele-romaniei”,-la-final

Concursul „Descoperă apele României”, la final

Câștigătorii concursului național “Descoperă apele României”, ediția a II-a, au fost desemnați. Premiile au intrat în posesia tinerilor câștigători în preajma Sărbătorilor de Crăciun. „Descoperă apele României” este un proiect educațional-suport, pentru... Citeste mai mult »
aba-mures,-lucrari-de-prevenire-a-riscului-la-inundatie

ABA Mureș, lucrări de prevenire a riscului la inundație

Administrația Bazinală de Apă Mureș (ABA) a realizat în această toamnă, în perioada septembrie-noiembrie 2020, o serie de activități în cadrul Planului anual de prevenire a riscului la inundație. Lucrările au fost... Citeste mai mult »