abandonul-scolar-este-in-crestere

Abandonul școlar este în creștere

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a arătat îngrijorat în privinţa abandonului şcolar, un fenomen negativ, în creștere în ultimii ani. România și-a asumat anul trecut o creștere de 11% a absenteismului, dar s-a... Citeste mai mult »
ingrijorator.-romania,-locul-al-treilea-in-uniunea-europeana-in-privinta-abandonului-scolar

ÎNGRIJORĂTOR. România, locul al treilea în Uniunea Europeană în privinţa abandonului şcolar

Abandonul şcolar este o problemă tot mai gravă în România. În zonele rurale, inclusiv judeţul Ilfov, nici 40 la sută dintre copii nu mai merg la cursuri. Cu astfel de cifre, România... Citeste mai mult »
ministerul-educatiei-le-solicita-unitatilor-de-invatamant-sa-actualizeze-datele-privind-dotarea-cu-echipamente

Ministerul Educaţiei le solicită unităţilor de învăţământ să actualizeze datele privind dotarea cu echipamente

Ministerul Educaţiei le solicită unităţilor de învăţământ, prin intermediul inspectoratelor şcolare, să actualizeze datele privind dotarea cu echipamente şi conectarea la internet a elevilor, dar şi a cadrelor didactice. Totodată, până la... Citeste mai mult »
judetele-din-centrul-tarii-depasesc-media-nationala-a-abandonului-scolar

Județele din centrul țării depășesc media națională a abandonului școlar

Abandonul școlar devine un pericol real în această perioadă când un număr mare de școli au trebuit să schimbe modalitatea de predare pe fondul pandemiei provocate de noul coronavirus. O anchetă sociologică... Citeste mai mult »
peste 500 de elevi din harghita au abandonat cursurile in anul scolar 2018 2019

Peste 500 de elevi din Harghita au abandonat cursurile în anul şcolar 2018-2019

504 elevi din Harghita au abandonat cursurile în anul şcolar trecut, cei mai mulţi fiind din mediul rural, arată o situaţie făcută publică de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Din cei 504 elevi aflaţi... Citeste mai mult »
umfst tg mures lupta pentru reducerea abandonului scolar

UMFST Tg.Mureș luptă pentru reducerea abandonului școlar

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a câștigat trei noi proiecte ROSE (Romania Secondary Education Project) care își propun să contribuie la reducerea abandonului școlar... Citeste mai mult »
federatia sindicatelor din educatie cifrele de scolarizare trimise catre inspectorate vor conduce la cresterea abandonului scolar

Federaţia Sindicatelor din Educaţie: Cifrele de şcolarizare trimise către inspectorate vor conduce la creşterea abandonului şcolar

Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ consideră că Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale privind repartizarea, pe judeţe, a cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, în anul şcolar 2019-2020, va conduce la... Citeste mai mult »