reportaj.-expozitie-dedicata-fotografiilor-realizate-in-1896-1898-pe-santierul-caii-ferate-sighisoara-–-agnita

REPORTAJ. Expoziție dedicată fotografiilor realizate în 1896-1898 pe șantierul căii ferate Sighișoara – Agnita

Un fotoreportaj realizat de profesorul Ludwig Friedrich Schuller între anii 1896-1898, despre construcţia căii ferate cu ecartament îngust între Sighişoara şi Agnita, care marchează începuturile acestui gen publicistic din România, poate fi... Citeste mai mult »
emeric-imre-&-jimi-el-laco,-live-in-jazz-&-blues-club

Emeric Imre & Jimi El Laco, live în Jazz & Blues Club

Iubitorii muzicii folk au parte la finele acestei luni de un concert special găzduit de Clubul Jazz & Blues, vineri, 31 ianuarie, de la ora 19.00. Oaspetele serii va fi Emeric Imre,... Citeste mai mult »
votati-angela-mariasiu-pentru-”cel-mai-bun-album”,-la-premiile-foreverfolk-2019

Votați Angela Mariașiu pentru ”Cel mai bun album”, la Premiile ForeverFolk 2019

Mai aveți la dispoziție o zi, până  vineri, 24 ianuarie, ora 12.00, să votați câștigătorii pentru Premiile ForeverFolk 2019. Acestea răsplătesc cele mai bune lucruri petrecute în 2019 în folkul românesc cel... Citeste mai mult »
”dinte-pentru-dinte”,-deliciu-pentru-spectatori,-la-sala-mare

”Dinte pentru dinte”, deliciu pentru spectatori, la Sala Mare

Reprezentația ”Dinte pentru dinte” de Yasmina Reza, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc duminică, 26 ianuarie de la ora 19.00 la Sala Mare. Din distribuție fac parte actorii Companiei ”Liviu... Citeste mai mult »
turneu-muzical-dedicat-lui-constantin-brancusi

Turneu muzical dedicat lui Constantin Brâncuși

În perioada 17-23 februarie, Sergiu Corbu Boldor, violonistul și liderul proiectului muzical ”Corbu”, pornește în turneu cu ”Blana con Dios. Starea 23”. Turneul îi este dedicat lui Constantin Brâncuși și cuprinde cinci... Citeste mai mult »
„lapusna-–-mon-amour”,-omagiu-adus-domnitei-claudia

„Lăpușna – mon amour”, omagiu adus Domniței Claudia

Sala Europa a Hotelului Grand din Târgu-Mureș a găzduit miercuri, 22 ianuarie, lansarea ediției a doua a cărții „Lăpușna – mon amour” semnată de Petru Ștefan Runcan, demers posibil grație implicării Asociației... Citeste mai mult »
spectacolul-”detectorul-de-minciuni”-demonsteaza-ca-adevarul-doare-dar-si-gadila

Spectacolul ”Detectorul de minciuni” demonstează că adevărul doare dar și gâdilă

Spectacolul ”Detectorul de minciuni” de Vasili Sigarev este o producție a Companiei ”Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș în parteneriat cu Asociația Pentru Teatru Liviu Rebreanu. Reprezentația va avea loc sâmbătă, 25... Citeste mai mult »
lansare-de-album-celelalte-cuvinte-in-”bunker”

Lansare de album Celelalte Cuvinte în ”Bunker”

Una din cele mai iubite trupe rock din România, Celelalte Cuvinte revine la Târgu Mureș cu un nou concert special, după cel aniversar dedicat albumului cu „pătrățele” din 2019. De această dată,... Citeste mai mult »
mihai-eminescu,-comemorat-la-reghin

Mihai Eminescu, comemorat la Reghin

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale au continuat duminică, 19 ianuarie, la Biserica “Înălțarea Domnului” din Reghin, prilej pentru un nou moment omagial dedicat poetului Mihai Eminescu, la împlinirea celor 170 de ani... Citeste mai mult »
record-de-vizitatori-la-muzeul-de-istorie-din-sighisoara

Record de vizitatori la Muzeul de Istorie din Sighișoara

Muzeul de Istorie din Sighișoara a înregistrat, anul trecut, 227.000 de vizitatori, acesta fiind cel mai mare număr de turiști înregistrat de la deschiderea muzeului în anul 1899 și până acum. ”Anul... Citeste mai mult »