revenirea-asteptata-la-normalitate,-include-si-reluarea-calatoriilor-in-strainatate

Revenirea aşteptată la normalitate, include şi reluarea călătoriilor în străinătate

Însă propunerea aşa-numitului certificat european COVID a declanşat deja controverse la nivelul instituţiilor Uniunii. Iar negocierile pe care Parlamentul European urmează să le poarte cu Consiliului Uniunii, deci cu statele membre, se... Citeste mai mult »
romania-trece-in-aceasta-noapte-la-ora-de-vara-–-astfel-ora-03-devine-ora-04-–-ziua-de-28-martie-devenind-cea-mai-scurta-din-2021

România trece în această noapte la ora de vară – astfel ora 03 devine ora 04 – ziua de 28 martie devenind cea mai scurtă din 2021

Ora oficială de vară a fost introdusă în ţara noastră pentru prima data în 1932. Ar putea fi ultima schimbare de oră, după ce în 2019 Parlamentul European a votat în favoarea... Citeste mai mult »
ursii-din-romania-au-intrat-in-atentia-parlamentului-european

Urșii din Romania au intrat în atenția Parlamentului European

Comisia pentru petiții a Parlamentului European a luat ieri în discuții trei petiții care privesc gestionarea ursului brun în România. Una dintre ele este semnată de reprezentanții Consiliilor Județene din Harghita, Mureș,... Citeste mai mult »
focar-de-covid-19-in-parlamentul-european!-zeci-de-cazuri-confirmate-in-ultimele-zile

Focar de COVID-19 în Parlamentul European! Zeci de cazuri confirmate în ultimele zile

Parlamentul European ia măsuri după ce în ultima săptămână au fost înregistrate peste 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, plenara programată la Strasbourg nu va mai avea loc fizic,... Citeste mai mult »
petitie-la-parlamentul-european-privind-problema-ursilor-din-romania!

Petiție la Parlamentul European privind problema urșilor din România!

Solicitarea a fost formulată în nume personal de președinții Consiliilor Județene din Harghita, Mureș, Brașov și Covasna, iar după ce a fost verificată câteva luni, a fost aprobată spre publicare. Inițiatorul petiției este... Citeste mai mult »
cj-covasna,-harghita,-mures-si-brasov,-petitie-la-parlamentul-european-pentru-solutionarea-problemei-ursilor

CJ Covasna, Harghita, Mureș și Brașov, petiție la Parlamentul European pentru soluționarea problemei urșilor

Reprezentanții celor patru instituții susțin că deși Ministerul Mediului a emis ordinul care reglementează nivelul de intervenții în cazul speciilor urs și lup, o mare parte dintre cererile de derogare făcute de... Citeste mai mult »
sofalvi-szabolcs:-invataturile-unui-primar-de-3-stele

Sófalvi Szabolcs: Învățăturile unui primar de 3 stele

Edilul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs a prezentat, într-un interviu pe care ni l-a acordat, mai multe probleme cu care se confruntă administrațiile publice locale și locuitorii comunelor din teritoriu, inclusiv... Citeste mai mult »
parlamentul european a adoptat cu larga majoritate rezolutia privind comemorarea a 30 de ani de la revolutia din decembrie 1989

Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate Rezoluţia privind comemorarea a 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989

A fost prima dată când legislativul european a adoptat o poziţie oficială despre acest eveniment care a schimbat istoria noastră recentă. În document, Parlamentul de la Strasbourg recunoaşte că sacrificiul protestatarilor paşnici... Citeste mai mult »
parlamentul european va organiza maine o dezbatere despre revolutia romana din decembrie 1989

Parlamentul European va organiza mâine o dezbatere despre Revoluţia Română din Decembrie 1989

Această dezbatere ce va fi urmată, tot săptămâna viitoare, de adoptarea unei rezoluţii referitoare la acest moment istoric. Este pentru prima dată când Parlamentul European va adopta o pozitie oficială despre Revolutia... Citeste mai mult »
petitie catre ue pentru ursii din romania

Petiție către UE pentru urșii din România

Astăzi, europarlamentarul Vincze Lóránt a prezentat, în cadrul Comisiilor reunite de Agricultură și Mediu din Parlamentul European, problema urșilor din zona centrală a României. Acesta a explicat că pădurile din Brașov, Covasna,... Citeste mai mult »