focar-de-covid-19-in-parlamentul-european!-zeci-de-cazuri-confirmate-in-ultimele-zile

Focar de COVID-19 în Parlamentul European! Zeci de cazuri confirmate în ultimele zile

Parlamentul European ia măsuri după ce în ultima săptămână au fost înregistrate peste 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel, plenara programată la Strasbourg nu va mai avea loc fizic,... Citeste mai mult »
petitie-la-parlamentul-european-privind-problema-ursilor-din-romania!

Petiție la Parlamentul European privind problema urșilor din România!

Solicitarea a fost formulată în nume personal de președinții Consiliilor Județene din Harghita, Mureș, Brașov și Covasna, iar după ce a fost verificată câteva luni, a fost aprobată spre publicare. Inițiatorul petiției este... Citeste mai mult »
cj-covasna,-harghita,-mures-si-brasov,-petitie-la-parlamentul-european-pentru-solutionarea-problemei-ursilor

CJ Covasna, Harghita, Mureș și Brașov, petiție la Parlamentul European pentru soluționarea problemei urșilor

Reprezentanții celor patru instituții susțin că deși Ministerul Mediului a emis ordinul care reglementează nivelul de intervenții în cazul speciilor urs și lup, o mare parte dintre cererile de derogare făcute de... Citeste mai mult »
sofalvi-szabolcs:-invataturile-unui-primar-de-3-stele

Sófalvi Szabolcs: Învățăturile unui primar de 3 stele

Edilul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs a prezentat, într-un interviu pe care ni l-a acordat, mai multe probleme cu care se confruntă administrațiile publice locale și locuitorii comunelor din teritoriu, inclusiv... Citeste mai mult »
parlamentul european a adoptat cu larga majoritate rezolutia privind comemorarea a 30 de ani de la revolutia din decembrie 1989

Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate Rezoluţia privind comemorarea a 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989

A fost prima dată când legislativul european a adoptat o poziţie oficială despre acest eveniment care a schimbat istoria noastră recentă. În document, Parlamentul de la Strasbourg recunoaşte că sacrificiul protestatarilor paşnici... Citeste mai mult »
parlamentul european va organiza maine o dezbatere despre revolutia romana din decembrie 1989

Parlamentul European va organiza mâine o dezbatere despre Revoluţia Română din Decembrie 1989

Această dezbatere ce va fi urmată, tot săptămâna viitoare, de adoptarea unei rezoluţii referitoare la acest moment istoric. Este pentru prima dată când Parlamentul European va adopta o pozitie oficială despre Revolutia... Citeste mai mult »
petitie catre ue pentru ursii din romania

Petiție către UE pentru urșii din România

Astăzi, europarlamentarul Vincze Lóránt a prezentat, în cadrul Comisiilor reunite de Agricultură și Mediu din Parlamentul European, problema urșilor din zona centrală a României. Acesta a explicat că pădurile din Brașov, Covasna,... Citeste mai mult »
laura codruta kovesi a fost validata in functia de procuror sef european

Laura Codruţa Kövesi a fost validată în funcţia de procuror-şef european

Conferinţa Preşedinţilor din Parlamentului European a validat numirea Laurei Codruţa Kövesi drept primul procuror-şef european. Legislativul european anunţă într-un comunicat că, după validarea de ieri, Laura Codruţa Kövesi îşi poate începe mandatul... Citeste mai mult »
comisia de transporturi din parlamentul european urmeaza sa voteze astazi un pachet legislativ care a provocat proteste ample in europa de est

Comisia de Transporturi din Parlamentul European urmează să voteze astăzi un pachet legislativ care a provocat proteste ample în Europa de Est

În document – denumit Mobilitate 1 – se prevede obligaţia ca şoferii de camioane care au curse în Uniunea Europeană să se întoarcă acasă o dată pe lună. Aceasta presupune costuri mai... Citeste mai mult »
camera a vacantat locurile a sase deputati

Camera a vacantat locurile a şase deputaţi

Camera Deputaţilor a vacantat, azi, mandatele unor parlamentari care au demisionat ca urmare a câştigării locurilor în Parlamentul European, după alegerile din 26 mai. Astfel, locurile de deputat deţinute de Rovana Plumb,... Citeste mai mult »