Echipa PNLPoliticăȘtiri

Ervin MOLNAR, deputat: „Rectificare de buget pozitivă, pentru stimularea investițiilor!”

Guvernul liberal consideră investițiile prioritatea numărul 1 a României, fapt dovedit prin faptul că a alocat pentru acestea cel mai mare buget din ultimii 30 de ani.

În această săptămână, va fi făcut public proiectul de rectificare bugetară, care va fi una pozitivă. Prin aceasta, Guvernul Ciucă alocă fonduri pentru reluarea contractelor de investiții oprite temporar ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcții.

Sprijinul pentru mediul de business și investițiile făcute se reflectă în creșterea economică și în ultimă instanță în creșterile de venituri pentru toți cetățenii, în calitatea vieții.

Guvernul liberal susține cu fermitate toate măsurile de dezvoltare a antreprenorilor locali și a capitalului românesc, dar și menținerea României ca destinație atractivă pentru investitorii străini. Nu mai puțin de 60% din primul pachet al programului guvernamental “Sprijin pentru România”, în valoare de 17 miliarde de lei, viza măsuri economice, destinate mediului de afaceri.

În următoarea perioadă, Guvernul Nicolae Ciucă pregătește mobilizarea a aproximativ 90 miliarde de euro.

Circa 10 miliarde euro mai sunt disponibili pe perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023, iar ceilalți 80 de miliarde de euro provin din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și din perioada de programare 2021-2027.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button