PoliticăȘtiri

Ervin MOLNAR, deputat: „Educația pentru mediu, o șansă pentru elevi de a lăsa România curată și sănătoasă viitoarelor generații”

Președintele României a promulgat la începutul acestei săptămâni legea care pune bazele unei strategii privind educația pentru mediu și încurajează formarea de competențe de mediu în rândul elevilor, prin includerea acestora în aria curriculară, la nivel național, pentru învățământul primar și gimnazial. În același timp, Administrația Prezidențială a prezentat Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, document care a fost lansat în dezbatere publică, fapt ce înseamnă un demers concret pentru implementarea și dezvoltarea rapidă a acestei strategii în rândul elevilor.

În calitate de membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, salut intrarea în vigoare a acestui act normativ, promovarea educației pentru mediu fiind în acord atât cu Pactul Verde European (Green Deal), adoptat de CE, cât și cu obiectivele prevăzute de Agenda 2030 a ONU.

Sunt în asentimentul documentului prezentat de Administrația Prezidențială, care urmărește în mod clar și fără echivoc extinderea accesului învățământului preuniversitar la educația privind schimbările climatice, prin dezvoltarea abilităților practice ale elevilor de a se implica în activitățile curente de protejare a mediului înconjurător, putând fi astfel vectorii păstrării unui habitat natural cât mai puțin afectat de diversele tipuri de poluare.

În urma aplicării setului de propuneri și măsuri concrete conținute în acest Raport, se va majora exponențial expunerea și asimilarea elevilor privind informațiile referitoare la factorii care conduc la degradarea mediului și contribuie la dinamizarea schimbărilor climatice.

Consider extrem de important să lăsăm generațiilor viitoare un mediu natural curat, sănătos, propice unei evoluții naturale sustenabile și nealterat de factori externi. În consecință, îndemn elevii să se implice la maximum în studierea și aplicarea educației pentru mediu, astfel încât ei să fie garantul păstrării pe mai departe a unei Românii curate și prietenoase cu natura.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button