Administrație

Alexandru GYORGY – PNL – Vot pentru descongestionarea traficului care va veni de pe viitoarea Autostradă Transilvania

Viceprimarul Liberal al Municipiului Targu Mures, Alexandru GYORGY, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca in sedinta ordinara a Consiliului Local Targu Mures din data de 27.05.2021 a fost votat Proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii acordului de parteneriat între U.A.T. Municipiul Târgu Mureș, U.A.T. Sâncraiu de Mureș, U.A.T. Pănet și Administrația Bazinală de apă Mureș pentru demararea procedurilor privind realizarea obiectivului de investiții Stradă de legătură între Autostrada Transilvania și DJ 152A-Sâncraiu de Mureș și Pod nou peste râul Mureș.

Un pod nou peste râul Mureș în zona combinatului Azomureș, respectiv realizarea unui segment de drum pe raza comunelor Sâncraiu de Mureș și Pănet ar putea asigura o legătură rutieră directă între Autostrada Transilvania – A3, nodul rutier strada Gheorghe Doja și Drumul Județean DJ152A, precum și descongestionarea traficului care va veni de pe A3.

Mulțumită votului dat astăzi de Consiliul Local Târgu Mureș pe acest proiect, vor fi demarate procedurile privind realizarea obiectivului de investiții „Stradă de legătură între Autostrada Transilvania și Drumul Județean DJ152A – Sâncraiu de Mureș și Pod nou peste râul Mureș”, pentru care dorim accesarea de fonduri europene.

Conform Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Mureș, Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, precum și a Planului Urbanistic General al Municipiului Târgu Mureș, municipiul are în vedere dezvoltarea proiectului de investiții „Realizare Inel Ocolitor al Municipiului Târgu Mureș prin interconectarea Autostrăzii A3, E60, DN 15 și DJ152A”, printr-un proiect care se va realiza în parteneriat cu C.N.A.I.R. Proiectul „Stradă de legătură între Autostrada Transilvania și DJ 152A-Sâncraiu de Mureș și Pod nou peste râul Mureș” votat astăzi ar completa segmentul de drum derulat în parteneriat cu C.N.A.I.R., prin realizarea unui pod nou peste râul Mureș în zona combinatului Azomureș, respectiv a unui segment de drum nou pe raza UAT Sâncraiu de Mureș și UAT Pănet, asigurându-se o legătură rutieră directă între autostrada A3, nodul rutier strada Gheorghe Doja și DJ152A.

Ținând cont de înaintarea lucrărilor de construcție la Autostrada Transilvania – A3,  municipiul Târgu Mureș are în plan descongestionarea traficului prin realizarea acestui Inel Ocolitor și, în conformitate cu strategiile de dezvoltare locale, periurbane și județene, să obțină o finanțare nerambursabilă din fonduri europene, prin Programele Operaționale puse la dispoziție de Guvernul României și Comisia Europeană în ciclul de finanțare 2021-2027, pentru noul proiect.

Municipiul Târgu Mureș ar urma să fie lider în parteneriatul votat astăzi, în care ar mai intra UAT Sâncraiu de Mureș și UAT Pănet, alături de Administraţia Bazinală de Apă Mureş.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button