AdministrațieSocialȘtiri

Ministrul Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, alături de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), mureșeanul Ervin MOLNAR, videoconferință cu directorii Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA)

„Principala prioritate a acestei ședințe a fost o informare cu privire la stadiul implementării contractelor de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor care vor fi finanțate din fonduri europene, prin programul Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 5, în valoare totală de 426 milioane de euro.

Totodată, s-a pus pus în discuție ca angajații din cadrul ABA-urilor să-și desfășoare activitatea în condiții de maximă siguranță având în vedere contextul răspândirii noului Coronavirus (Covid – 19). În contextul actual, necesitatea unei igiene stricte este o modalitate simplă și eficientă de a rămâne sănătoși.

De asemenea, s-a pus în vedere ca ABA-urile în conformitate cu prevederile legale în vigoare, să atenționeze autoritățile publice locale care sunt direct responsabile de gestionarea regimului deșeurilor, în arealul pe care îl administrează, să igienizeze cursurile de apă.

Administrația Națională “Apele Române” prin programul anual de gospodărire a apelor, pe lângă lucrări de decolmatare, reprofilări de albii și terasamente, întreprinde acțiuni de cosire și defrișare a suprafețelor acoperite cu vegetație și degajare a terenurilor de vegetația cosită”, a conchis Ervin Molnar.

90796903 2610636422538132 3942334954691624960 n

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button