AdministrațieÎnvățământ

Premii pentru elevii eminenți din Targu Mureș!

Consiliul Local Târgu Mureș a votat joi instituirea unor premii anuale pentru elevii de gimnaziu si de liceu din municipiu cu rezultate exceptionale la invatatura.

Initiativa, promovata prin Directia Scoli si grupul consilierilor liberali, prevede acordarea premiilor „Gaudeamus” şefilor de promoţie din unităţile de învăţământ de stat cu ciclu liceal din Târgu Mureş, respectiv a Premiilor anuale „Excelenţă în Învăţământ”, pentru elevii care obţin media 10 la Evaluarea Naţională sau la examenul de Bacalaureat.

Cuantumul acestor premii se va stabili anual. În anul şcolar 2020-2021 premiile vor fi in valoare de 2.000 de lei pentru fiecare elev care le va obtine.

„Inițiativa își propune să stimuleze competiția între elevi, dar şi între instituţiile de învăţământ de la nivel local”, a declarat viceprimarul PNL al municipiului, Alexandru Gyorgy.

Potrivit expunerii de motive, autoritatea publica locala doreste astfel sa susțina și sa recompenseze elevii de gimnaziu și de liceu din municipiu cu rezultate deosebite la învățătură.

 

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button