AdministrațieEconomieGeneralHot NewsSănătateȘtiri

Prof. Dr. Horatiu Suciu: Sunt convins ca echipa Institutului Inimii va continua sa faca performanta

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institulului Inimii din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, a vorbit despre echipa pe care a construit-o la IUBCvT și modul în care personalul medical va continua să ofere o nouă șansă la viață pacienților.

Reporter: Bună ziua, domnule profesor! Vă mulțumim că ați acceptat acest interviu. Traversăm o perioadă cu provocări în istoria IUBCvT, unde conduceți echipa medicală cu succes de mai mulți ani. Ați decis să vă concentrați pe o altă zonă de activitate, existând șansa de a lăsa în urmă o echipă excepțională și un proiect ambițios de construcție a unui nou spital. Ce sentimente vă încearcă în acest moment?
Prof. Dr. Horațiu Suciu: Bună ziua, vă mulțumesc pentru aceste cuvinte. Sunt zile pline de emoții pentru mine. Pe de o parte, simt, și am în mod  real o satisfacție enormă, privind în urmă la tot ce am realizat împreună cu echipa mea. Am reușit să creăm nu doar cel mai performant institut de cardiologie din România, ci și o echipă de medici dedicați, competenți și pasionați de salvarea de vieți. Am realizat peste 8000 de operații pe cord, oferind speranță și o nouă șansă la viață pentru mii de pacienți.

Reporter: Ce vă dă încredere că echipa va duce mai departe misiunea institutului cu succes, pentru că oamenii își fac griji pentru viitorul lor ca pacienți ai IUBCvT?
Prof. Dr. Horațiu Suciu: Am să vă răspund simplu: m-aș lăsa oricând operat de echipa mea medicală de la Institut. Pentru că sunt un om de echipă, am avut grijă să pregătesc temeinic momentul în care, având o nouă provocare, să asigur tranziția și continuitatea excelenței la Institut. De-a lungul anilor, am format o echipă de medici talentați, cu o pregătire excelentă și o dorință arzătoare de a face performanță. Sunt specialiști cel puțin la nivelul meu, cu pasiune pentru cardiologie și calități manageriale incontestabile. Sunt convins că vor continua cu succes munca începută, respectând valorile fundamentale ale institutului: profesionalism, dedicare, compasiune și inovație.

Reporter: Ce ne puteți spune despre proiectul noului sediu al Institutului Inimii, de a cărui susținere și coordonare sunteți de asemenea legat?
Prof. Dr. Horațiu Suciu: Acest proiect este extrem de important pentru viitorul institutului și pentru sistemul medical românesc în general. Noul spital va fi o clinică ultramodernă, dotată cu cele mai noi tehnologii medicale, oferind pacienților acces la cele mai avansate tratamente din domeniul cardiologiei. Am încredere că echipa pregătită de mine și pe care o investesc cu toată încredrea mea, va finaliza cu succes acest proiect ambițios, spre binele bolnavilor.

Reporter: Ce sfaturi aveți pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră în chirurgia cardiovasculară?
Prof. Dr. Horațiu Suciu: Chirurgia cardiovasculară este o profesie nobilă și provocatoare, care necesită pasiune, dedicare și o pregătire riguroasă. Este o meserie care îți oferă satisfacția enormă de a salva vieți, dar care presupune și multe sacrificii. Sfatul meu pentru tineri este să urmeze această cale doar dacă sunt cu adevărat motivați și pasionați de cardiologie. Trebuie să fie pregătiți pentru o muncă asiduă și pentru o învățare continuă, pentru că domeniul medical este în continuă evoluție.

Reporter: V-ați anunțat candidatura ca independent la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș. Ce v-a determinat să luați această hotărâre?
Prof. Dr. Horațiu Suciu: În primul rând, incompetența demostrată de actuala echipă condusă de primarul Soos Zoltan. Am decis să mă implic în viața politică a orașului nostru pentru că îmi doresc o schimbare reală, o administrație mai eficientă și mai transparentă, care să pună accent pe nevoile reale ale cetățenilor. Am dedicat o mare parte din viața mea salvării de vieți ca medic chirurg cardiovascular. Am realizat peste 8000 de operații, multe dintre ele fiind transplanturi de cord, proceduri complexe care solicită o pregătire riguroasă, efort susținut și o concentrare maximă. Aceeași dedicare și competență o voi pune în slujba cetățenilor dacă voi fi ales primar. Dacă am capacitatea de a lucra neîntrerupt în unele cazuri și 12 ore pentru operații pe inimă, în același mod voi munci alături de echipa mea, cu responsabilitate și transparență, pentru a rezolva problemele orașului și pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.

Reporter: Care sunt prioritățile dumneavoastră ca viitor primar?
Prof. Dr. Horațiu Suciu: Prioritățile mele se concentrează pe trei domenii principale:
Sănătate: Voi continua să sprijin atât Institutul de Boli Cardiovasculare cât și tot sistemul medical local, voi milita pentru accesul egal al tuturor cetățenilor la servicii medicale de calitate. De asemenea, voi pune accent pe prevenție și pe consolidarea statutului municipiului Târgu Mureș de centru al excelenței în medicină.
Educație: Voi investi în educație pentru a oferi copiilor și tinerilor din orașul nostru șanse egale la o educație de calitate.Voi sprijini modernizarea infrastructurii școlare și voi promova programe educaționale inovative.
Dezvoltare economică: Voi crea un mediu propice pentru atragerea de investiții și pentru stimularea antreprenoriatului. Voi promova proiecte care să genereze noi locuri de muncă și care să contribuie la creșterea economică a orașului.

Reporter: Aveți un mesaj pentru locuitorii orașului?
Prof. Dr. Horațiu Suciu: Da, aș dori să le transmit tuturor locuitorilor orașului două concluzii esențiale, acum, în etapa în care ne aflăm:
– la IUBCvT lucrurile vor merge exact ca până acum: cu dedicație, competență și empatie pentru toți pacienții.
– am încredere că mă vor vota ca primar, unde, exact ca în operațiile ce se întindeau chiar 12 ore, voi munci neîntrerupt pentru a readuce orașul nostru la viață. Le solicit tuturor târgumureșenilor sprijinul în această campanie electorală și le promit că voi fi un primar dedicat, competent și transparent.

Reporter: Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim mult succes!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button