AdministrațieHot NewsPoliticăȘtiri

Sondajul de ultim moment pentru Primăria Comunei Rastolița

În perioada 01-14 aprilie 2024 redacția Infomureș a efectuat un sondaj de opinie în rândul locuitorilor din Comuna Rastolița, Lunca Bradului, Stânceni și Deda.

Vă prezentăm în rândurile de mai jos radiografia momentului din Comuna Rastolița pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

Întrebați dacă vor participa la alegerile locale, 82% dintre respondenți au spus că da, 8% au spus că nu și 10% au spus că nu sunt încă hotărâți.

alegeri locale 2024 comuna rastolita chart
alegeri locale 2024 comuna rastolita chart

Referitor la intenția de vot pentru candidații la Primăria Rastolița, Alexăndrescu Ion Victor (PNL) se află pe locul 1 cu un procent de 38%, Lircă Marius Ioan (PSD) este pe locul 2 cu 31%, Siminet Gheorghe Ionel (AUR) are 10%, în timp ce Lirca Ioana are 7%.

Au mai fost sondati Heres Marioara, Tinca Nelutu, Oltean Liviu Niculae care au, fiecare sub 2% în sondaj.

În ceea ce privește intenția la vot pentru Consiliul Local Rastolița, o posibila alianța PSD-PNL se situează pe primul loc cu un procent de 71.7% (PNL – 38.3% si PSD 32.4%), Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are 14.5%, Uniunea Democrata a maghiarilor din Romania (UDMR) are 6.2%, Alianța Dreapta Unită (USR – FD – PMP) are 4.8%, iar SOS România doar 2,8%.

La întrebarea Cum apreciați activitatea Primăriei Rastolita de la ultimele alegeri până în prezent, peste 70% au răspuns ca fiind Foarte proastă.

La întrebarea daca credeți că partidele politice ar trebui să susțină un singur candidat pentru funcția de primar al Comunei peste 85% din cei chestionați au spus că doresc un candidat comun.

Sondajul a fost realizat la nivelul comunei Rastolița, în perioada 01-14 aprilie 2024, pe un eșantion de 624 de respondenți selectați prin metoda Random Digit Dialing (RDA) a numerelor de pe mobil.

În zilele următoare vom prezenta și sondajele de opinie pentru urmatoarele comune: Lunca Bradului, Stânceni și Deda.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button