Economie

CLIENT SUB ACOPERIRE – Mokrito, Siracuza: Arrosto di Mare pe… malul mării

CRITICĂ GASTRONOMICĂ. Oriunde, implicit și-n Siracuza ți se face foame. Ăsta-i un fapt. Cum rezolvi problema? Hrănindu-te, indubitabil :). Uite, dacă pașii te poartă spre Marea Ionică (e magnetică!), ai toate șansele să te oprești pe Via Pompeo Picherali, vlăguită uliță-n pantă, pietruită și aparent perfectă pentru un experiment gastronomic. Dacă ți se-ntâmplă asta, te proptești în Mokrito. Are și terasă (adică poți să fumezi fără să fii ucis) și mai are și un slogan deștept: Fast Casual Food – cum o fi asta cu mâncarea „întâmplătoare”, „neglijentă”, aveam să aflăm (din nefericire).

 

 

Mokrito, Via Pompeo Picherali, nr. 17, Siracuza, Italia

 

 

Nu e ceva „de fițe”. Pe repede înainte, două preparate: Arrosto di Mare (un platou de fructe de mare unde ți se iau ochii cu pește spadă, calamari și gamberoni) și Straccetti di Manzo în sos barbeque (simplificat, un fel de tocăniță de vițel). Ce-a ieșit? Platoul din fructe de mare, dezastruos! Doi gamberoni (unicii proaspeți), o feliuță de pește spadă și un calamar capturat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial (cauciucat, necomestibil, imposibil de mâncat). Plating în stil împrăștiat, doar pentru a umple cu ceva farfuria, preparat comercializat de trei ori mai scump decât valoarea sa.

 

Tocănița de vițel, bună (dacă îți plac rețetele arăbești, iute-amărui-aromate), cu o garnitură de bistro de cartier (cartofi pai din aceia congelați – reflex de bucătar șmecher și dezinteresat de clienți). Însă „baza”, adică vițelul a fost îndeajuns macerat (într-o mixtură din turmeric, mac, morcovi, ardei, roșii și ulei de măsline) și condimentat pentru a fi doar tras la tigaie (nimic senzațional) și a fi considerat comestibil. Fraged.

 

● Ambient: 2,5
● Curățenie: 3
● Servire: 2
● Mâncare: 3
● Plating: 2,5
● Raport calitate-preț: 2


NOTA FINALĂ: ★★, (2,5 din stele și jumătate din cinci)

Așadar, aflându-te-n urbea lui Arhimede, fondată de corintieni cu șapte secole înainte de Hristos, dacă te forțezi să ignori hrana fizică în favoarea celei spirituale și n-ai foarte mult timp la dipoziție, poți să suporți un eșec de genul acesta – însă nu-ți recomand. Dacă te forțezi, nu uita să reciți tot ce dorești atunci când vine chelnerul prima oară. Nu-și notează nimic, de parcă ar avea o memorie bună. Și n-are. Tot ce îi adaugi după, nu vei primi – ți-am spus asta să-ți reduc gradul de nervi. Să vedem cum stăm cu notarea (făcută de la 0 la 5 stele, 5 fiind… desăvârșirea).

 

 

Dacă vrei să riști (n-am înțeles niciodată cum poate avea o notă așa mare pe tripadvisor – a fost vizitat doar de cei pasionați de bistrourile din gări sau ce?), fă-o aici: Via Pompeo Picherali, nr. 17, Siracuza, Italia

 

Cătălin VISCHI


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CLIENT SUB ACOPERIRE – Mokrito, Siracuza: Arrosto di Mare pe… malul mării

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button