Economie

CONTRACT – Cine va încasa 430.000 de euro pentru reparația unui drum de 1,8 kilometri cu două benzi

MUREȘ. Reparațiile la fostul Drum Comunal 120, dintre Iernut și Oarba de Mureș, metamorfozat în 2017 în Drum Judeţean (DJ 153J), vor fi executate de Drumuri și Poduri Mureș SRL. Fosta firmă a Consiliului Județean (CJ) Mureș, aflată acum sub controlul “benzinarului MBO” Florea Mircea Mureșan, va încasa de la fostul proprietar (CJ Mureș) suma de 2.032.809,30 lei, echivalentul a 430.000 de euro.

 

La momentul cererii de oferte – lucrarea fiind atribuită prin procedură simplificată -, proiectul a fost estimat la 2,35 milioane de lei (cu tot cu TVA, din care construcția efectivă era de aproape 2 milioane de lei).

 

Conform graficului de lucrări, în acest an se va realiza proiectul tehnic și lucrări în valoare de 1 milion de lei TVA, reabilitarea urmând să fie finalizată în anul 2020. Contractul a fost semnat la jumătatea acestei luni (în 13 iunie), și prevede că durata de execuție este de 8 luni, iar perioada de garanție de 60 de luni.

 

Întreg tronsonul care urmează a fi modernizat, de pe ruta Iernut – Sfântu Gheorghe – Oarba de Mureș (de unde se înțeapă în DC 126 din comuna Band), are 1,8 kilometri lungime și va avea locuri în care asfaltul existent va fi păstrat (evident, cu reparațiile de rigoare, acum infrastructura din beton asfaltic fiind puternic degradată, neavând scurgerile pentru apa meteorică și nici elementele de siguranța circulației).

 

Liviu DAMIAN


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CONTRACT – Cine va încasa 430.000 de euro pentru reparația unui drum de 1,8 kilometri cu două benzi

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button