Economie

Deputatul PNL Ervin Molnar cere aprovizionarea spitalelor cu Remdesivir

Deputatul PNL Ervin Molnar a adresat o interpelare parlamentară ministrului interimar al Sănătății, Attila-Zoltan Cseke, pe tema aprovizionarea spitalelor din județul Mureș cu  Remdesivir.

„Lipsa medicamentului indispensabil Remdesivir din unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 continuă să fie o problemă nerezolvată. Consider că nu este firesc să se treneze atât de mult achiziționarea acestei medicații de care depinde viața a mii de români bolnavi de COVID-19, în forme medii și grave”, a apreciat parlamentarul liberal, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătății.

Având în vedere situația extrem de dificilă în care se află în prezent spitalele COVID din țară, pe fondul numărului exploziv de noi îmbolnăviri și decese, Ervin Molnar l-a întrebat pe ministrul Cseke când va rezolva Ministerul Sănătății deficitul de Remdesivir din unitățile spitalicești și care este acesta, atât la nivel național, cât și în județul Mureș.

„Sunt convins că un număr considerabil de vieți puteau fi salvate dacă spitalele noastre dispuneau de flacoanele necesare de Remdesivir. De asemenea, l-am întrebat pe ministrul Sănătății cum apreciază evoluția pandemiei, în contextul în care sistemul național de sănătate este total depășit în acest moment. Cred că este nevoie de măsuri urgente pentru a rezolva deficiențele din sistemul de sănătate, astfel încât populația să aibă cât mai puțin de suferit, iar cât mai mulți bolnavi să fie salvați”, a concluzionat deputatul liberal.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button