Economie

Sustinem afacerile locale

Sustinem si noi afacerile locale si mai ales oamenii care nu-si pierd speranta, desi e o perioada foarte grea.

Daca va place cafeaua, trebuie sa faceti o vizita la Captain Bean. Ii gasiti pe Bulevardul 1848 la nr 5.

Hai sa aflam povestea. ….

  1. „Prezinta-te putin. Ce faceai inainte de Captain Bean?

            Ma numesc C.S.-S., am 24 de ani impliniti si sunt casatorit. Sunt din judetul Cluj, o comuna frumoasa de langa Cluj, iar acum locuiesc in Targu Mures, sotia fiind dintr-un orasel de langa.  Pana sa ajung la Captain Bean, schimbam joburile aproximativ la un an jumate, doi, deoarece ajungeam sa ma plictisesc de ceea ce faceam si pentru ca puteam evolua doar pana la o anumita treapta in acea firma. Ultimele doua joburi au fost la Leroy Merlin si un partener (franciza) Vodafone, unde am avut prima data contact cu lumea francizelor si am invatat minimul de informatii despre cum functioneaza o franciza.

  1. Ce te-a determinat sa devii antreprenor?

            De mic copil am avut contact cu lumea businessului, parintii mei avand un magazin de materiale de constructii din 2004. Avand pasiune pt asta, de la o varsta de putin peste 12 ani ma descurcam singur in magazin de la deschidere pana la inchidere. Ulterior am cochetat mereu cu gandul si am avut dorinta de a avea ceva al meu, de a lucra pentru mine, de a gestiona un business, de a lua decizii importante care stiam ca vor influenta puternic viitorul meu si al businessului m-au adus unde am ajuns astazi.

  1. Cum de ai ales Captain Bean?

            Sincer, pana am ajuns sa aleg Captain Bean, a fost o perioada de aproximativ un an. Cand am decis ca vreau sa imi transform visul in realitate, aproximativ in toamna anului 2019, am inceput sa gandesc o idee de business personal pe domeniul pe care lucram atunci. Totusi, cand am inceput sa ma gandesc mai mult la acel plan, am renuntat deoarece am concluzionat ca sa incepi un business de la zero e foarte greu, riscant, si e un drum anevoios. Dupa am inceput sa cunosc mai bine conceptul de franciza si am inceput sa caut una pe care sa o pot cumpara. Din pacate, pana in februarie nu am gasit ceva care sa fie la un pret accesibil. Din cautari constante pe Google, am ajuns sa gasesc pagina de Captain Bean, fiind directionat automat catre partea de franciza. Primul lucru care mi-a venit in minte a fost sa caut recenzii pe Google si FB despre cafenea. Ce am gasit m-a surprins in mod placut. Am citit aproape jumate de ora recenzii dar nu am reusit sa gasesc niciuna negativa, apropate toate fiind despre amabilititatea si abordarea angajatilor, fiind zambitori si foarte amabili. M-am decis sa completez formularul de contact pentru franciza, iar in 13 februarie 2020 am fost contactat de catre Ruben pentru a stabili o intalnire la Cluj si a vedea despre ce e vorba si daca suntem compatibili. Dupa ce am ajuns in locatia Academy, am simtit pe viu recenziile citite si am fost foarte impresionat. Dupa ce a ajuns si Ruben, am simtit o chimie, cum ca am gasit ceea ce cautam. Discutiile cu el au continuat de-a lungul lunilor urmatoare, mi-a expicat totul intr-un mod transparent si mi-a transmis mereu un vibe bun. Bogdan nu a fost mai prejos, dovedindu-se si el un om foarte prietenos si am primit sfaturi foarte bune de la amandoi, chiar si ajutor si idei in anumite situatii concrete cu care nu ma confruntasem pana atunci.

  1. Cum ti s-au parut primele zile? Care a fost cea mai mare provocare?

            Din cauza perioadei pe care o traversam acum si pentru a nu avea dezamagiri care m-ar fi putut afecta, mi-am setat o asteptare mica cu privire la cum o sa mearga. Am ramas placut surprins ca mi-au fost depasite asteptarile si eram entuziasmat pentru fiecare client ce imi trecea pragul.

Prima provocare care a aparut pe parcurs pana acum as spune ca era lipsa de siguranta pentru finantare. Nu eram sigur la acel moment cum voi reusi sa imi duc visul la indeplinire. Ruben a venit cu ideea care s-a si implementat pana la urma si iata-ne aici, trezind in fiecare zi targumuresenii. Provocarea mare cu care m-am confruntat dupa deschidere si inca ma confrunt, este tentatia de a nu vedea paharul (plin, uneori doar pe jumate sau pe sfert plin) adica vedeam mereu sub forma negativa ca se poate mai mult. „

Este momentul sa ne sustinem si sa ne ajutam unii pe altii!

Noi o sa va tinem la curent cu povestea, iar voi savurati cafeaua de la Captain Bean!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button