creste-considerabil-numarul-adoptiilor-de-copii-in-mures

Crește considerabil numărul adopțiilor de copii în Mureș

Aproape 80% din numărul total de adopții care s-au finalizat anul trecut de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș au fost deja încheiate.      40 de copii abandonați... Citeste mai mult »
cj-mures-a-votat-utilizarea-a-aproape-30-de-milioane-de-lei-din-buget

CJ Mureș a votat utilizarea a aproape 30 de milioane de lei din buget

Sumele cele mai mari, aprobate în ședința ordinară de ieri vizează domeniile medicale, urmând în ordine activitățile de protecție socială, pentru tineret și învățământ. Consilierul de comunicare al Consiliului Județean Mureș, Sanda... Citeste mai mult »
fenomenul-cersetoriei-in-randul-copiilor,-in-crestere-in-mures

Fenomenul cerșetoriei în rândul copiilor, în creștere în Mureș

Doar prin Telefonul Copilului, au fost primite anul trecut zeci de sesizări privind fenomenul cerșetoriei în rândul copiilor, multe dintre cazuri fiind repetate chiar și după intervenția și monitorizarea autorităților și a... Citeste mai mult »
creste-numarul-refugiatilor-ucraineni-gazduiti-in-mures

Crește numărul refugiaților ucraineni găzduiți în Mureș

Cu aproape 15% a crescut, față de începutul săptămânii, numărul refugiaților ucraineni cazați în unitățile private sau publice de pe raza județului Mureș. Nici unul nu a cerut însă azil.    ... Citeste mai mult »
ajuta-la-stoparea-cersetoriei

Ajută la stoparea cerșetoriei

Municipiul Târgu Mureș prin Direcția Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș continuă acțiunea de prevenire și combatere a cerșetoriei pe raza municipiului Târgu Mureș. Efectele acestui fenomen le întâlnim... Citeste mai mult »
copii-premiati-la-dgaspc-mures

Copii premiați la DGASPC Mureș

Concursul de decorațiuni și împodobire a casei de locuit  în spiritul sărbătorilor de iarnă Așteptându-l pe moș Crăciun, în atmosferă de sărbătoare și-a desemnat câștigătorii.   Concursul este destinat beneficiarilor, copii și... Citeste mai mult »
crestere-record-a-sesizarilor-privind-abuzul-asupra-copiilor,-in-mures

Creștere record a sesizărilor privind abuzul asupra copiilor, în Mureș

Circa 1.370 de sesizări care privesc abuzuri asupra copilului au fost semnalate anul trecut în județul Mureș pe Telefonul Copilului, dintre care 85% sunt pentru neglijare. Doar două cazuri au fost sesizate... Citeste mai mult »
judetul-mures,-numar-ingrijorator-de-mame-adolescente

Județul Mureș, număr îngrijorător de mame adolescente

Județul Mureș a ajuns anul acesta pe primul loc în ceea ce privește numărul mamelor adolescente (931), urmat de Dolj (838), Brașov(830) și Iași. Vârsta medie la nașterea primului copil în cazul... Citeste mai mult »
tot-mai-multi-copii-adoptati-in-judetul-mures

Tot mai mulți copii adoptați în județul Mureș

A crescut numărul de copii adoptați în județul Mureș. Creșterea este rezultatul modificărilor legislative apărute anul acesta, care au dat familiilor speranță, încredere și curaj să adopte. Tot mai multe familii din... Citeste mai mult »
pandemia-nu-a-impiedicat-adoptia-de-copii-in-judetul-mures

Pandemia nu a împiedicat adopția de copii în județul Mureș

55 de copii din instituțiile statului, care au fost abandonați de părinți, au reușit să-și găsească familii adoptive pe parcursul anului trecut. Comparativ cu anii anteriori, adopția de copii este în creștere... Citeste mai mult »