novak:-maghiarii-din-transilvania-nu-pot-contribui-la-prosperitatea-ungariei-si-romaniei-decat-pastrandu-si-identitatea

Novak: Maghiarii din Transilvania nu pot contribui la prosperitatea Ungariei şi României decât păstrându-şi identitatea

Preşedintele Ungariei, Novak Katalin, afirmă că maghiarii din Transilvania nu pot contribui la prosperitatea Ungariei şi a României decât păstrându-şi identitatea. Ea a participat, sâmbătă, la un eveniment organizat de Ziua Unităţii... Citeste mai mult »
novak-in-transilvania:-construirea-comunitatii-incepe-cu-construirea-bisericii

Novák în Transilvania: Construirea comunităţii începe cu construirea bisericii

Preşedintele Ungariei a vorbit la Lopadea Nouă despre sfinţirea, în cursul zilei de vineri, a zece biserici în zece localităţi diferite. Ea a subliniat: nu este o întâmplare faptul că, în timp... Citeste mai mult »
apel-pentru-respectarea-perioadei-de-prohibitie

Apel pentru respectarea perioadei de prohibiție

In ultimele 7 zile, s-au gasit la pescuit mai multi pescari care s-au scuzat motivand fel si fel de pretexte. Uni dintre ei, nu au fost absolviti de sanctiuni contraventionale de catre... Citeste mai mult »
au-fost-decernate-premiile-pro-cultura-minoritatum-hungariae-2022

Au fost decernate premiile Pro Cultura Minoritatum Hungariae 2022

Treisprezece persoane şi organizaţii au primit anul acesta premiul Pro Cultura Minoritatum Hungariae, premiu profesional acordat pentru munca desfăşurată în slujba culturii naţionalităţilor din Ungaria; înmânarea a avut loc vineri la Budapesta.... Citeste mai mult »
maria-bucin-crisan-–-”tezaur-uman-viu”

Maria Bucin Crişan – ”tezaur uman viu”

La iniţiativa Muzeului Etnografic din Reghin, doamnei Maria Bucin Crişan i s-a înmânat oficial diploma oferită de Ministerul Culturii, cu titlul de ”tezaur uman viu”, intrând în patrimoniul UNESCO, ca păstrătoare și... Citeste mai mult »
ungaria-realizeaza-un-film-documentar-despre-laszlo-boloni

Ungaria realizează un film documentar despre László Bölöni

Un film documentar despre László Bölöni, marele fotbalist maghiar din România, este realizat de regizorul maghiar Attila Szabó, cu sprijinul Institutului Naţional de Film (NFI) din Ungaria. Filmările vor începe în luna... Citeste mai mult »
constantin-dulcan:-dorina-matis-a-scris-nu-doar-un-ghid-psihologic-de-alinare-a-suferintei,-ci-si-un-adevarat-roman-psihologic

Constantin Dulcan: Dorina Matiş a scris nu doar un ghid psihologic de alinare a suferinţei, ci şi un adevărat roman psihologic

Maria-Dorina Matiş, hipnoterapeut, corespondent special pentru judeţul Mureş al AGERPRES, şi-a lansat, vineri, la Târgu Mureş, în prezenţa a numeroşi participanţi, prima sa carte, „Îngerul meu, Gabriel. Ghid de vindecare a suferinţelor... Citeste mai mult »
zilele-judetului-harghita

Zilele județului Harghita

Sub organizarea și coordonarea Centrului Cultural Județean Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, în parteneriat cu instituții și organizații civile, în perioada 28 mai – 6 iunie se vor desfășura o serie... Citeste mai mult »
poezia-intalneste-scena:-„da/nu“-–-recital-poetic-cu-nicu-mihoc

Poezia întâlneşte scena: „DA/NU“ – recital poetic cu Nicu Mihoc

Poezia în sine e viaţă, dar aceasta capătă un plus de însufleţire în momentul în care e recitată. Iar când acest lucru e făcut de un actor, poemul capătă valenţe cu totul... Citeste mai mult »
romsilva-repune-vineri-in-functiune-sistemul-de-monitorizare-video-la-ocolul-silvic-rastolita-din-cadrul-directiei-silvice-mures

Romsilva repune vineri în funcțiune sistemul de monitorizare video la Ocolul Silvic Răstolița din cadrul Direcției Silvice Mureș

Direcția Silvică Mureș înlocuiește vineri, 20 mai, camerele de monitorizare sustrase la începutul săptămânii la Ocolul Silvic Răstolița, sistemul de supraveghere urmând să fie  repus astăzi în funcțiune. Persoane mascate au sustras... Citeste mai mult »