Echipa PNLGeneralPoliticăSocialȘtiri

277,30 milioane de euro pentru județul Mureș prin Programul Operațional Tranziție Justă

Comisia Europeană a aprobat recent acest program, care înseamnă pentru România sprijin în vederea dezvoltării economice, creării de locuri de muncă, atragerii de investitori pentru acele județe care au cel mai mare impact de pe urma măsurilor de decarbonizare și trecere la economii cu emisii zero de dioxid de carbon.

Din partea județului Mureș,  a semnat declarația  comună MIPE – Consilii Județene vicepreședintele liberal al Consiliului județean Mureș, Ovidiu Georgescu.

Ce va însemna acest program pentru județul Mureș:

  • 277,30 milioane de euro
  • 707 întreprinderi care vor putea beneficia de sprijin
  • 342 de locui de muncă create în entitățile care beneficiază de sprijin
  • 279 de întreprinderi nou înființate
  • 532 de șomeri care vor putea beneficia de sprijin
  • 000 de gospodării sprijinite pentru a putea dobândi statutul de prosumator

Potrivit reprezentanților MIPE, la nivelul județului Mureș, problema principală o reprezintă emisiile de amoniac și acid azotic. În procesul de decarbonizare sunt necesare investiții în reducerea substanțială a emisiilor de gaz cu efect de seră aferente producției de fertilizanți chimici, ceea ce va afecta locurile de muncă.

“Compensarea pe care o aduce programul este în crearea de 1.342 de locuri de muncă, 279 de întreprinderi nou înființate și un sprijin pentru Azomureș în vederea schimbării tehnologiilor”, au precizat aceștia.

Potrivit ministrului de resort, Marcel Boloș, Moș Nicolae a adus României prin aprobarea acestui program de către Comisia Europeană un buget record pentru atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă, adică 2,53 miliarde de euro. Alocația cu destinație specială va însemna peste 11.000 de locuri de muncă în total, plus calificarea forței de muncă prin cursuri – kituri profesionale în toate cele 6 județe vizate.

 

DEPUTAT

Ervin MOLNAR

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button