Echipa PNLGeneralPoliticăȘtiri

O veste bună pentru mureșeni pe sfârșit de an

Ultimele două loturi din cadrul proiectului regional în urma căruia circa 12.000 de mureșeni din zona de câmpie vor avea apă potabilă curentă, din bani europeni, până la finele anului viitor, au fost scoase la licitație pe SICAP.

Astfel, a fost publicat anunțul de licitație pentru execuția lucrărilor de realizare a rețelelor de alimentare cu apă potabilă a comunelor Șăulia, Miheșu de Câmpie, Tăureni, Zau de Câmpie, Sânger și Grebenișu de Câmpie, parte integrantă a proiectului depus pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) de operatorul regional de apă, compania Aquaserv SA, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Aqua Invest Mureș” (ADI).

Perioada de implementare va fi de la emiterea ordinului de începere până cel târziu la data de 31 decembrie 2023, execuția lucrărilor va fi realizată în paralel cu cele la magistrala Luduș-Grebenișul de Câmpie.

Acestea sunt practic ultimele două componente ale proiectului inițiat de A.D.I Aqua Invest Mureș în anul 2014, perioadă în care am deținut funcția de director executiv al acestei asociații. Valoarea totală a lucrărilor este de 47 de milioane de lei . Acestea vor fi finanțate în proporție de 94% din fonduri nerambursabile – fonduri europene în cea mai mare parte, dar și de la bugetul de stat și de la bugetele locale ale UAT-urilor care vor beneficia de aceste rețele. Partea de cofinanțare de 6% din valoarea totală a proiectului va fi asigurată de către operatorul regional, compania Aquaserv SA.

Data limită până la care operatorii economici pot depune oferte este 31 ianuarie 2023.
Așadar, după selectarea constructorilor în urma licitațiilor și semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în primăvara anului viitor, vor fi demarate lucrările de execuție, atât a magistralei Luduș-Grebenișul de Câmpie, cât și a rețelelor de alimentare cu apă potabilă a celor șase comune de pe traseul acestei magistrale pe care mureșenii o așteaptă de 33 de ani.

Ervin MOLNAR
Deputat

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button