Învățământ

,,Povestea Mărului”, pe înțelesul elevilor din Dedrad și Reghin

Elevii din Dedrad și Reghin au  fost fost beneficiarii proiectului educațional ,,Povestea Mărului”,  inițiat și coordonat de către  profesoarele înv. primar  Sabina Fărcaș, Școala Gimnazială ,,Alexandru Ceușianu” Reghin și  Ionela Maria Haja,  Școala Gimnazială Batoș, structura Dedrad, în parteneriat cu SC. Agromat. SRL Batoș, condus de ing. Constantin Pogăcean . Beneficierii proiectului au fost 40 de elevi de la Școala Gimnazială Dedrad (Clasa I). și Gimnaziul „Alexandru Ceușianu” (clasa II-a C). „Scopul proiectului l-a reprezentat educarea tinerei generaţii în spiritul prieteniei, al respectului şi al grijii faţă de semeni, formarea şi dezvoltarea atitudinilor pozitive de respect, întrajutorare si încredere reciprocă, a unui comportament civilizat în comunitate şi societate. Prin derularea acestui proiect s-a urmărit cunoaşterea reciprocă a grupurilor de elevi , dezvoltarea competenţelor de comunicare şi nu numai”, a precizat prof. înv. primar Ionela Maria Haja, Școala Gimnazială Batoș.Obiectivele urmărite în cadrul proiectului au avut în vedere stabilirea unor relaţii de prietenie,prin abordarea  diferitelor  metode de comunicare, dobândirea sentimentului de înţelegere şi respect faţă de oameni, dezvoltarea  unor  atitudini pozitive, realizarea de activităţi comune într-un climat psihoafectiv motivant, pentru dezvoltarea personalităţii elevilor, conştientizarea afectivităţii de grup ca suport al prieteniei, cultivarea sentimentului acceptării necondiţionate, al siguranţei şi al încrederii de sine, stimularea creativităţii copiilor, atragerea efectivă  a elevilor în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular, conducând la creşterea numerică şi calitativă a acestor activităţi, stimularea şi promovarea capacităţilor creatoare ale elevilor prin organizarea de expoziţii, excursii și concursuri. În ceea ce privește cadrele didactice,  s-a urmărit realizarea schimbului de experienţă didactică între cadrele didactice, încurajarea cadrelor didactice pentru crearea unui mediu educaţional optim activităţilor desfăşurate și  promovarea  activităţilor, privind părinţii şi ceilalţi parteneri educaţionali s-a  urmărit conștientizarea acestora cu privire la importanţa şi rolul lor în dezvoltarea personalităţii copiilor și   implicarea acestora în activităţile şcolare.

Excursie tematică în livadă

Proiectul  s-a desfășurat pe durata lunii septembrie 2019, în mai multe activități ce au avut loc în sala de clasă și în mijlocul naturii, locul magic al livezilor de meri.„Dintre activitățile desfășurate în proiect amintesc Proiectul “Mărul” – organizarea unor ateliere de anchetă documentară care a avut ca temă mărul, expoziția proiectelor și a desenelor realizate pe aceeași temă, „Povestea Mărului” excursie tematică în livada S.C. Agromat SRL Batoş. În cadrul proiectului au mai avut loc  ateliere de lucru având ca scop consolidarea cunoştinţelor despre alcătuirea plantei, foloase şi beneficii, un  picnic în livadă cu degustare de mere și preparate cu mere, vizite la Școala Gimnazială Batoș, structura Dedrad, centrul localității Batoș, locul de desfășurare a Sărbătorii Mărului, eveniment aflat la a optsprezecea ediție,  precum și activitățile „Mărul Eco” și expoziții cu desene pe tema unor povesti cunoscute in care apare mărul”, a precizat Ionela Maria Haja .

Post-ul ,,Povestea Mărului”, pe înțelesul elevilor din Dedrad și Reghin apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ,,Povestea Mărului”, pe înțelesul elevilor din Dedrad și Reghin

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button