Justiție

CSM, aviz negativ proiectului de ordonanţă de urgenţă ce prevede, între altele, taxarea pensiilor care nu se bazează pe contributivitate

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului care prevede, între altele, taxarea pensiilor care nu se bazează pe contributivitate şi care sunt mai mari decât media. CSM susţine că taxarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor – care se înscriu în categoria vizată de executiv – ar afecta Statutul magistratului şi ar determina eliminarea mascată a pensiilor judecătorilor şi a procurorilor, ceea ce ar provoca încălcarea independenţei magistraţilor.

În comunicatul CSM se mai arată că independenţa justiţiei, ca garanţie constituţională, include securitatea financiară a magistraţilor, care presupune şi asigurarea unei garanţii sociale, cum este pensia de serviciu.

The post CSM, aviz negativ proiectului de ordonanţă de urgenţă ce prevede, între altele, taxarea pensiilor care nu se bazează pe contributivitate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CSM, aviz negativ proiectului de ordonanţă de urgenţă ce prevede, între altele, taxarea pensiilor care nu se bazează pe contributivitate

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button