Justiție

Florian Coldea, audiat în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director al FNI, Nicolae Popa

Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, s-a prezentat astăzi la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pentru a fi audiat în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director al FNI, Nicolae Popa.

Florian Coldea nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul secţiei speciale. În acest dosar, fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kövesi, este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Și fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea s-a prezentat, azi, pentru a fi audiat, potrivit unor surse judiciare, în același dosar ca Florian Coldea.

La intrare, Gabriel Oprea a declarat că a fost chemat în calitate de martor, dar nu a dorit să spună despre ce dosar este vorba.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţinea că în anul 2011, Kövesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, al lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Procurorii susţin că Laura Codruţa Kövesi ar fi pretins şi primit în 2011, aproape 270.000 de lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa.

The post Florian Coldea, audiat în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director al FNI, Nicolae Popa appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Florian Coldea, audiat în dosarul privind aducerea în ţară a fostului director al FNI, Nicolae Popa

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button