Life Style

EVENIMENT – În Sighișoara, concert extraordinar de marimba: muzicieni japonezi la „xilofonul african”

CONCERTE. Duminică, 4 august, de la ora 19.00, în Sala Sander din Sighișoara va avea loc concertul “The Creative Power of Marimba”, susținut de Duo Daya Cipta Marimba, format din japonezii Koya Nakatani și Yukiko Nakatani, care concertează împreună de 20 de ani.

 

Marimbafonul (denumit și marimba, marimbă sau balafon) este un instrument de percuție de proveniență africană, foarte asemănător cu xilofonul și vibrafonul, construit din plăci de lemn de palisandru. Asupra lui se acționează cu baghete de lemn, pentru sunetele puternice, și cu baghete de cauciuc, pentru cele moi.

 

De asemenea, miercuri, 7 august, tot de la ora 19.00 și tot în Sala Sander din Sighișoara, are loc concertul “12 Secunde de Lumină”, susținut de Concert Modulus Quartet (Jonathan Truscott – vioară, Craig Stratton – vioară, Mircea Belei – violă, Nick Allen – violoncel), un concert în care creativității muzicii de cameră i se adaugă efecte speciale spectaculoase prin arte vizuale și multimedia.

 

Cele două concerte au loc în cadrul Festivalului ICon Arts Transilvania, ajuns la ediția a XVI-a, unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate muzicii și artelor contemporane din România.

 

Andrada VLAS


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: EVENIMENT – În Sighișoara, concert extraordinar de marimba: muzicieni japonezi la „xilofonul african”

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button