Life Style

REGHIN – Ediția din acest an a tradiționalei sărbători Maifest se desfășoară în 12 mai

TRADIȚIE. În acest an, Maifest, tradiționala sărbătoare de mai specifică comunității săsești din Reghin, se va desfășura duminică, 12 mai. Maifest este organizată, începând din 1995, de Forumul Germanilor din Reghin și de Biserica Evanghelică ca o manifestare culturală multietnică care celebrează ziua mamei, ziua școlii și începutul primăverii.

 

Organizatorii au anunțat că la ediția din 2019, care va începe la ora 10, la Biserica Evanghelică din Reghin, sunt așteptați peste 600 de invitați din țară, dar și din Austria, Germania și Elveția. Conform tradiției, participanții se reunesc la Biserica Evanghelică îmbrăcați în port popular, iar după liturghie se deplasează la Pădurea Rotundă, unde are loc un spectacol al cărui principali artiști sunt copiii.

 

Autoritatea publică locală contribuie financiar la Maifest 2019 cu suma de 10.000 de lei, acoperind o parte din cheltuielile de organizare a evenimentului, estimate la 22.000 de lei, restul necesarului financiar urmând să fie acoperit din contribuția Forumului Germanilor din Reghin.

 

Vali STOICA


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: REGHIN – Ediția din acest an a tradiționalei sărbători Maifest se desfășoară în 12 mai

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button