Echipa PNLPoliticăSocialȘtiri

Deputatul PNL de Mureș, Ervin Molnar, cere implicarea autorităţilor în diminuarea fenomenului câinilor comunitari

Deputatul liberal de Mureș, Ervin Molnar, solicită implicarea autorităţilor centrale și locale în diminuarea fenomenului câinilor comunitari, pe fondul înmulțirii cazurilor de atacuri împotriva populației.

În susținerea demersului său, Molnar a adresat o interpelare parlamentară minstrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke, căruia i-a cerut măsuri de remediere a acestor cazuri îngrijorătoare.

„Din păcate, cazul copilului de șase ani din comuna Cotul Văii, județul Constanța, ucis de câini la sfârșitul anului trecut, este extrem de grav și se impun a fi luate decizii în consecință”, a arătat parlamentarul liberal, în documentul oficial înaintat conducerii MDLPA.

„Autorităţile locale din localitățile României nu reuşesc să colaboreze activ cu ONG-urile care se ocupă de adopţiile câinilor comunitari, astfel încât numărul oamenilor care ajung la spital muşcaţi de maidanezi este în continuă creştere. Consider că autorităţile locale trebuie determinate să se implice mai mult în găsirea unor spaţii pentru câinii comunitari, iar dumneavoastră le puteţi sugera idei și programe în acest sens”, a mai subliniat Molnar.

În finalul interpelării, deputatul liberal a solicitat ministrului Dezvoltării răspuns la următoarele aspecte: „1. Există o statistică oficială cu privire la câinii găzduiţi în adăposturi, atât la nivel național, precum și în județul Mureș?; 2. Care este prevederea legală privind obligativitatea autorităţilor locale de a îngriji câinii de pe străzi?; 3. Ce măsuri veți dispune pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete?”.

„Trebuie să ne ocupăm mai serios de anumite probleme care-i preocupă pe oameni, așa cum este și subiectul abordat. Este inadmisibil că astfel de incidente au loc, atât de frecvent, într-o țară europeană care se respectă și are grijă de cetățenii săi”, a concluzionat Ervin Molnar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button