Echipa PNLPolitică

Mircea Hava, cel mai bun primar din România, la atragerea de fonduri europene. A adus în Alba Iulia peste 300 de milioane de euro

Ce vă recomandă pentru un post de europarlamentar?

Rezumatul absolut se regăsește în trecut și în prezent, în tot ceea ce am făcut și fac în Alba Iulia. Ce vă pot spune sigur, din capul locului, e că Mircea Hava nu e unul dintre acei oameni- valiză pe care românii îi văd doar o dată-n viață, și atunci doar cu numele pe un buletin de vot. Aveți în față un om care nu pleacă la drum cu o coală albă și nici la prins de fluturi, fluturași de salariu.

 

De ce v-ați decis să renunțați la Primăria Alba Iulia și să mergeți în Parlamentul European?

Cred cu tărie că aceste alegeri europarlamentare sunt aproape singurele care nu aduc partidelor o bătălie electorală, un scor, ci aduc ceva important celor care votează. În primul rând, bani europeni. Pentru că sunt singurii pe care România a contat și care au venit cu adevărat în ultimii ani.  Europa și instituțiile ei sunt singurele care au produs cele mai mici dezamăgiri românilor.

Sunt un om care va repreprezenta România dintr-o capitală, în altă capitală. Iar Alba Iulia, Celalată Capitală, este unul dintre orașele României care a aderat total și deplin la spiritul european, muncește și nu așteaptă. Mâna întinsă spre Bucureșți a dispărut din Alba Iulia de mai bine de 20 de ani.

Cartea de vizită sau, mai degrabă, cerința eliminatorie pentru oricare candidat la Parlamentul European ar trebui să fie competență și expertiză demonstrate acasă la el, în țara, orașul, comuna, satul, chiar cătunul lui.

 

Care sunt proiectele pe care le duceți la Bruxelles și la Strassbourg?

Nu duc cu mine tentația de a reforma, ci dorința de a-i ajuta pe toți în transformarea a ceea ce nu e cum am vrea să fie. Oficial, pe la “curțile boiereșți”, i se spune “know how”, însă aici, printre ardeleni și oameni simpli, îi zicem muncă făcută că lumea. Suntem primii, avem un palmares, dar suntem și cei care ne-am confruntat primii cu birocrația, cu absurditatea care-ti poate îngropa într-o clipă entuziasmul și te poate arunca în faliment.

 

E nevoie de o comunicare eficientă, acolo, pe câmpul de luptă. E nevoie de  cineva care să poată spune lucrurilor pe nume. Asta sunt, asta știu, asta pot face: atât de simplu e! Iar dacă ulterior, se dovedește că n-ai fost chiar ăla, n-ai știut chiar atât și n-ai făcut nici un sfert din cât ai zis, ar trebui să ai bărbăția să te ceri singur afară.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button