Echipa PNLPoliticăSocialȘtiri

Ervin MOLNAR, deputat: „La Mulți Ani scriitorilor noștri, ambasadori autentici ai României pe plan mondial”

În fiecare an, în 3 martie, este celebrată arta scrisului şi sunt sărbătoriţi poeţii, dramaturgii, eseiştii, editorii sau romancierii, toţi cei care scriu creativ, se străduiesc să înţeleagă viaţa şi cred în libertatea cuvântului.

Ziua Mondială a Scriitorilor este un eveniment organizat în fiecare ţară afiliată la Organizaţia Internaţională a Scriitorilor. Astăzi, organizaţia internaţionala a scriitorilor are peste 130 de filiale în lume, iar Clubul Poeziei, Eseurilor şi Romanului se defineşte ca o conştiinţa literară a lumii, cu rolul de a promovarea literatura şi dezvoltarea societăţii umane, oriunde pe glob, prin recunoaşterea rolului scriitorilor.

Consider că scriitorii români au o contribuție esențială la dezvoltarea generală a României, precum și la creșterea impactului nostru cultural pe plan mondial. Avem o pleiadă de condeieri care ne-au făcut cinste peste tot în lume. Ei sunt ambasadori autentici ai țării noastre și se cuvine să le mulțumim, pentru aportul deosebit adus la evoluția culturii române din ultimii ani.

 

La Mulţi Ani și peniță bună scriitorilor români!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button