Echipa PNLPoliticăSocial

Ervin MOLNAR, deputat PNL”Guvernul liberal legalizează vânzarea produselor agricole direct de la micii fermieri”

Guvernul Partidului Național Liberal sprijină în mod semnificativ micii fermieri, prin emiterea unui act normativ ce le va acorda posibilitatea de a-și comercializa produsele direct către consumatori și lanțurile de magazine, fără a mai avea nevoie de avize și documente suplimentare în acest sens.

Ordonanţă de urgenţă a Guvernului (OUG) emisă pentru a transforma în realitate acest demers generos a fost pusă deja în dezbatere publică, urmând ca ulterior să fie adoptată.

Până în prezent, conceptul de vânzare directă a produselor agricole nu a fost permis de rigorile legislative autohtone, cu toate că modelul funcționează cu succes în majoritatea țărilor Uniunii Europene.

Inițiativa Guvernului PNL va aduce o serie de avantaje concrete, atât producătorilor, cât și consumatorilor. Pe de o parte, beneficiarii vor primi în timp foarte scurt o gamă variată de produse locale, proaspete, ecologice și mai calitative decât cele din import. De asemenea, consumatorii vor accesa mai mulți producători concomitent, prin sistemul de livrare într-un singur loc prestabilit, fără a avea costuri suplimentare sau limite de cantitate.

Avantajele de care se vor bucura micii producătorii sunt multiple, principalul fiind acela că vor avea certitudinea că își vor vinde produsele, grație unui sistem suplu, eficient și fără birocrație.

Un alt câștig extrem de important ce va fi adus de proiectul guvernamental este faptul că implementarea acestui model de susținere a antreprenorilor din agricultură va elimina rețelele de intermediari, care au afectat grav în ultimii ani piața produselor agricole, cu consecințe nefaste atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători.

În consecință, este lăudabil că executivul liberal a găsit formula optimă pentru facilitarea tranzacțiilor directe între producătorii agricoli și consumatori (persoane fizice sau juridice), cu respectarea normelor de calitate.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button