Ervin Molnar: Mai are 11 luni pentru a nu ieși de tot din cartea de istorie a Tîrgu-Mureșului, în zgomot de smiorcăieli inutile.

ervin molnar mai are 11 luni pentru a nu iesi de tot din cartea de istorie a tirgu muresului in zgomot de smiorcaieli inutile
Ultima ieșire publică, în scris, a primarului municipiului Tîrgu-Mureș Dorin Florea prin care acesta se plângea că o serie de probleme nerezolvate de autoritățile centrale ar împiedica dezvoltarea comunităților locale, susținând că, în fond acestea sunt marile provocări ale administrațiilor locale, provoacă o reacție virulentă a PNL Tîru-Mureș. Asta în ciuda faptului că în urmă cu trei ani, Dorin Florea a candidat ca independent pentru fotoliul de primar, având însă sprijinul PNL. Sau, poate, tocmai acest lucru justifică reacția liberalilor mureșeni care spun acum primarul Tîrgu-Mureșului aflat la mandatul cu numărul cinci riscă să iasă din istorie.

„Astăzi încep zilele ultimului an de mandat al domnului Dorin Florea în fruntea Tîrgu-Mureșului. Are suficient timp să își pună la căruță caii putere și să meargă la șefii lui din Guvern pentru a rezolva problemele reale ale orașului. Mai are 11 luni pentru a nu ieși de tot din cartea de istorie a Tîrgu-Mureșului, în zgomot de smiorcăieli inutile”, scrie președintele PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar într-o postare pe pagina sa de facebook. Tot acolo, liderul PNL Tîrgu-Mureș subliniază că orașul condus de Dorin Florea a rămas mult în urma altor orașe din Ardeal și că singura șansă a edilului este să le ceară celor din coaliția PSD-ALDE, coaliție în care a intrat cu puțin înainte de alegerile europarlamentare, să se implice în rezolvarea problemelor reale ale României. „Primarul municipiului Tîrgu-Mureș, orașul care “strălucește” prin anii lumină care îl despart de oricare dintre centrele urbane din Transilvania, își critică șefii de partid de la ALDE și pe aliații lor de la PSD. Primarul se plânge că nu există strategii de țară și recunoaște că miniștrii din guvernarea PSD-ALDE nu se implică în problemele României reale. Domnul primar este șeful ALDE Mureș, unul dintre cele două partide care conduc România. În plus, are o mașină bună, cu motor de 3000 de cc, care îl poate duce la București în numai 4 ore”, mai spune liderul PNL Mureș Ervin Molnar, care a anunțat imediat după alegerile europarlamentare că îi invită pe toți liberalii și susținătorii PNL din Mureș să vină cu proiecte pentru relansarea municipiului Tîrgu-Mureș odată cu alegerile locale de anul viitor sub sloganul „ReStart Tîrgu-Mureș”.

Publicăm în cele ce urmează și textul dat publicității de Dorin Florea în urmă cu două zile sub titlul

Provocările administrațiilor locale

Una din cele mai dificile provocări ale administrației locale este nerezolvarea problemelor patrimoniale, la care se adaugă lipsa minimei legislații sau alte obligații administrative privind zonele periurbane. Ambele creează blocaje serioase în dezvoltarea infrastructurii locale, periurbane, infrastructurii de transport, a serviciilor publice și urbanistice.
Mare parte din ministere (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Economiei etc.) cât și regii sau companii naționale dețin imense active patrimoniale, neutilizate sau cu activități inexistente sau anacronice, care blochează dezvoltarea administrațiilor locale, având un comportament de tip „stat în stat”.
Totodată, lipsa minimei legislații și lipsa totală a discuțiilor privind zonele periurbane creează, pe lângă blocaje, costuri uriașe privind aglomerațiile viitoare urbane.
Sunt convins, de asemenea, că și descentralizarea administrațiilor locale poate fi mult îngreunată și greu abordabilă, în lipsa abordării problemelor menționate.
Ceea ce am descris mai sus sunt rezultatele unei analize pertinente, practici curente ale României reale, pe de o parte, iar pe de altă parte, se observă cearta continuă, disputele sterile, narcisismul deșănțat al unor politicieni care se consideră experți în toate, pentru care strategiile de țară nu contează, fiind inexistente, politica de cadre la fel, pentru care imaginea reprezentării României în UE nu e importantă. Ce să mai vorbim de implicarea lor în problemele României reale, în problemele administrațiilor locale?!


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ervin Molnar: Mai are 11 luni pentru a nu ieși de tot din cartea de istorie a Tîrgu-Mureșului, în zgomot de smiorcăieli inutile.

Credit autor: Agenda de Mureș.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.