PoliticăSocial

Estimarea Comisiei Europene privind creșterea economică a României, un pas esențial pentru îmbunătățirea standardului de viață al românilor

Ervin Molnar, deputat PNL:Estimarea Comisiei Europene privind creșterea economică a României, un pas esențial pentru îmbunătățirea standardului de viață al românilor

Justețea și viabilitatea măsurilor luate de Guvern începe să producă efectele pozitive scontate, fiind un argument solid al respectării angajamentelor luate de către PNL în fața românilor. Este lăudabil că am reușit să traversăm pandemia cu prejudicii minime, atât pentru oameni, cât și pentru mediul de afaceri, acest fapt fiind vizibil atât prin creșterea economică, cât și prin revenirea la un nivel apropiat de perioada dinaintea pandemiei a tuturor domeniilor de activitate.

Consider extrem de importantă estimarea recentă a Comisiei Europene, potrivit căreia România va înregistra în acest an o creștere economică de 7,4%, cea mai mare din Uniunea Europeană. Previziunea instituției europene demonstrează astfel, fără îndoială, că sectorul privat a fost receptiv la deciziile luate de Executivul condus de PNL. De asemenea, prognoza CE constituie o reconfirmare a depășirii problemelor existente pe segmentul economic și social în ultimul an și jumătate de pandemie, prin soluțiile și oportunitățile implementate, în așa fel încât românii și agenții economici să aibă cât mai puțin de suferit.

Apreciez că măsurile luate de Guvernul liberal în vederea susținerii economiei, mai ales a întreprinderilor mici și mijlocii, au fost direcționate în mod responsabil, transparent și eficient, prin utilizarea judicioasă a resurselor financiare avute la dispoziție.

În vederea redimensionării economice, Executivul PNL are în derulare o paletă largă de programe privind conectivitatea și adaptabilitatea infrastructurii educaționale la cererea de personal calificat de pe piața muncii. Astfel, se va extinde sistemul de învățământ dual la nivel național, mai ales că el și-a reconfirmat utilitatea deosebită pentru sectorul privat, fiind deja un model de succes.

Nu în ultimul rând, dezvoltarea și relansarea economică de după traversarea crizei COVID se vor răsfrânge, dincolo de cifrele oficiale, în creșterea standardului de viață al fiecărui român. În acest context, Planul Național de Redresare și Reziliență cuprinde o serie de proiecte majore, cu un impact deosebit, în scopul susținerii inițiativei private și a creării de noi locuri de muncă, în paralel cu dinamizarea investițiilor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button