Politică

Greii politicii mureșene, de Ziua Europei. Mesajele lui Chirteș, Pașcan, Soporan și Péter

Ziua de 9 mai a fost marcată și în județul Mureș de evenimente festive, dar și de mesajele liderilor politici.

Senatorul Cristian Chirteș, președintele Partidului Național Liberal Mureș, a transmis că “Am marcat și la Târgu Mureș Ziua Europei, care coincide în acest an cu summitul de la Sibiu. Acolo, Partidul Naţional Liberal și-a confirmat, alături de Partidul Popular European, misiunea de a construi o Europă democratică, în care fiecare, oriunde trăim, să avem șansa unei vieți decente. E timpul pentru Mureș! #RomaniaÎnPrimulRând”.

La rândul său, deputatul Marius Pașcan, președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară a relatat că <<“Sărbătorim” Ziua Europei prin muncă la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș. Studenții anului trei, cărora le predau științe ale comunicării, din cadrul Facultății de Științe și Litere, își susțin colocviile și examenele de sfârșit de an universitar. (…) Pășim împreună, prin muncă și trudă, în competiția valorilor care trebuie să călăuzească în continuare Uniunea Europeană. Să o facem cu demnitate, cu onoare și cu fruntea sus! Trăiască în veci România! La mulți ani Europei!>>

Senatorul Horea Soporan, președintele organizației Târgu Mureș a Partidului Social Democrat s-a referit la 9 mai ca la ziua care “are în conştiinţa noastră o triplă semnificaţie: proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial, la 9 mai 1945, şi Ziua Europei, celebrată tot la 9 mai, din 1950 încoace. De asemenea, în fiecare an, în a doua duminică a lunii mai, se aniversează Ziua Naţională a Costumului Tradiţional Românesc, o sărbătoare a portului nostru popular, instituită prin lege, acum patru ani.”

În mesajul său, președintele UDMR Mureș, Péter Ferenc a transmis că “sărbătorim Ziua Europei, o zi în care celebrăm pacea, unitatea și diversitatea culturală a tuturor statelor membre. Europa a avut și are în continuare, în ciuda momentelor dificile, forța de a se reinventa și de a construi mereu o societate mai bună pentru toti cetățenii săi! Apartenența noastră la UE a reprezentat și trebuie să reprezinte în continuare o oportunitate dar și o garanție a dezvoltării și afirmării noastre. Pe 26 mai avem ocazia să decidem împreună viitorul Europei!”

 

The post Greii politicii mureșene, de Ziua Europei. Mesajele lui Chirteș, Pașcan, Soporan și Péter appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Greii politicii mureșene, de Ziua Europei. Mesajele lui Chirteș, Pașcan, Soporan și Péter

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button