Kelemen Hunor: “ În orice democrație, dacă nu mai există majoritate parlamentară, premierul demisionează“

kelemen hunor in orice democratie daca nu mai exista majoritate parlamentara premierul demisioneaza

Președintele UDMR a afirmat că “dacă va mai fi o moțiune de cenzură, o vom vota”. Declarațiile au fost făcute în cadrul Consiliului Reprezentanților Unionali ai UDMR, care are loc vineri, la Palatul Culturii din Târgu Mureș.

În cuvântul de deschidere al evenimentului,  președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că, “la sfârșitul anului 2016, după alegeri, am spus că într-o perioadă în care România își sărbătorea Centenarul nu era bine să nu avem o relație politică care urma să ne permită să soluționăm anumite chestiuni. “

Liderul UDMR a subliniat însă că, „în perioada 2017-2018, la nivel guvernamental s-au luat hotărâri în care nu s-a ținut cont de noi. Dacă enumerăm însă cât de multe am reușit să împiedicăm în acei doi ani, susținerea guvernării nu este o decize de care ar trebui să ne fie rușine”, a subliniat Kelemen.

Acesta a adăugat că, “după problema cimitirului din Valea Uzului, am decis să nu mai sprijinim guvernul.  Astăzi, guvernul nu mai are majoritate. Dacă se schimbă structura politică a Guvernului,  Parlamentul va trebui să acorde sprijinul său Guvernului. Dacă va mai fi o moțiune de cenzură, o vom vota. În orice democrație, dacă nu mai există majoritate parlamentară, premierul demisionează. Eu cred că această posibilitate încă există pentru săptămânile viitoare, dar s-ar putea ca partidul de guvernământ  să forțeze nota. În privința unei moțiuni de cenzură, eu văd că deja se trage de timp și se înceracă tărăgănarea, astfel încât chiar dacă se lansează procedura, aceasta nu se va putea finaliza până după al doilea tur al alegerilor prezidențiale”.

După ce a spus că UDMR a fost invitat să intre într-o nouă majoritate parlamentară, Kelemen Hunor  s-a referit la criza politică actuală, afirmând că “la începutul anului 2019, partidele din opoziție erau anti maghiare. În orice chestiune în care au apărut problemele comunității maghiare, fie că era vorba despre probleme legate de școală, sociale sau de sănătate, absolut toate au fost atacate la Curtea Constiutuțională. Situația școli catolice de la Târgu Mureș dovedeste însă că ca munca perseverentă dă rezultate”.

The post Kelemen Hunor: “ În orice democrație, dacă nu mai există majoritate parlamentară, premierul demisionează“ appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Kelemen Hunor: “ În orice democrație, dacă nu mai există majoritate parlamentară, premierul demisionează“

Credit autor: Diana Pâncă.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.