Politică

L-au „nășit” și pe Vass. UDMR Mureș preia conducerea UDMR Tîrgu-Mureș

După modelul patentat deja folosit în cazul lui Csegzi Sandor, dar și în cazul lui Benedek Istvan, Vass Levente „a fost nășit” de cei din conducerea UDMR Mureș. Concret, liderul UDMR Tîrgu-Mureș a fost înlăturat astăzi, iar conducerea organizației municipale a fost preluată de UDMR Mureș. Rămâne întrebarea: urmează retragerea sprijinului politic și încercarea de înlocuire în CL Tîrgu-Mureș a udemeriștilor acuzați că au pactizat cu echipa Maior Florea sau decapitarea UDMR Tîrgu-Mureș este sufiecientă pentru ca aceștia să înțeleagă mesajul și să schimbe atitudinea începând de săptămâna viitoare?

Acuzat că a pactizat cu echipa Maior-Florea și că sub conducerea sa fracțiunea UDMR din CL Tîrgu-Mureș colaborează pe față cu această tabără, deputatul Vass Levente, care ocupa până astăzi fotoliul de președinte al UDMR Tîrgu-Mureș a fost demis. Unele surse au încercat în cursul dimineții să acrediteze ideea că Vass ar fi demisionat, însă acesta a respins categorit o asemenea variantă, în timp ce oameni din anturajul său au spus tranșant că echupa condusă de Peter Ferenc a dizolvat Biroul politic Municipal al UDMR Tîrgu-Mureș și astfel a fost demis și Vass Levente. „În comună înțelegere, organizația județeană va duce responsablitatea până în 2020 decembrie”, a fost răspunsul scris transmis de Vass Levente la întrebările Agenda de Mureș.

Decizia survine la doar 24 de ore după momentul în care conducerea UDMR Tîrgu-Mureș publica un text în care solicita mai multă forță în cadrul UDMR Mureș și sublinia că „nașii” și păpușarii din UDMR trebuie scoși la pensie, iar politica UDMR să fie făcută împreună cu electoratul de etnie maghiară din oraș. De asemenea, înaintea deciziei de astăzi, în cutiile poștale din Tîrgu-Mureș au fost distribuite foi volante pe care a fost multiplicat mesajul lui Peter Ferenc către tîrgumureșeni, mesaj care era tradus stângaci în limba română și catalogat drept unul cu un caracter puternic etnic, multiplicarea și distribuirea fiind atribuită de anumite surse echipei Florea-Maior, ca gest de susținere a lui Vass Levente. Asta în condițiile în care ieri, edilul de la Tîrgu-Mureș, publicase el însuși un text prin care îl ataca pe Peter Ferenc, gest considerat de asemenea ca unul venit să susțină echipa lui Vass în lupta internă din UDMR.

Liderul UDMR Mureș Peter Ferenc nu a putut fi contactat până la ora scrierii acestui material, astfel că, pe măsură ce vom primi noi informații legate de viitorul UDMR Tîrgu-Mureș în CL Tîrgu-Mureș vom reveni. Asta cu atât mai mult cu cât rămâne de văzut care va fi atitudinea conducerii județene a UDMR față de consilierii locali acuzați că au pactizat cu echipa Florea-Maior, printre aceștia numărându-se Magyary Elod, Csiki Zsolt sau Makkai Grigore care este și viceprimar al municipiului Tîrgu-Mureș.

Reamintim că anterior deciziei de dizolvare a Biroului Politic al UDMR Tîrgu-Mureș, fapt care a dus la demiterea lui Vass Levente, au fost înregistrate mai multe demisii în UDMR Tîrgu-Mureș. Printre acestea s-a remarcat cele ale Juditei Furo și a lui Bako Szabolcs, acesta din urmă fiind considerat omul de încredere al lui Borbely Laszlo, dar și cea a lui Soos Zoltan care a anunțat că renunță la toate funcțiile deținute în UDMR Tîrgu-Mureș deoarece organizația are nevoie de o restructurare.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: L-au „nășit” și pe Vass. UDMR Mureș preia conducerea UDMR Tîrgu-Mureș

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button