Ovidiu Vasu – suspendat din PLUS din motive de PSD

ovidiu vasu suspendat din plus din motive de psd

Biroul Național al PLUS a luat decizia suspendării lui Ovidiu Radian Vasu din calitatea de membru PLUS. Potrivit lui Mihai Ungur, membru în Grupul de Inițiativă Județean PLUS Mureș și responsabil cu Resursele Umane în PLUS Mureș, decizia a survenit pe fondul verificării Declarației pe proprie răspundere completată de Vasu în momentul în care a depus cererea de adeziune la PLUS. „Motivul suspendării este fals în declarații. Domnul Vasu nu a menționat că a făcut parte dintr-un anumit partid politic”, a declarat în exclusivitate pentru Agenda de Mureș Mihai Ungur. Potrivit acestuia Ovidiu Radian Vasu a precizat în declarație că a candidat din partea PD-L la alegerile parlamentare din 2008, dar nu ar fi scris că a fost anterior membru PSD. „Deocamdată a fost suspendat pentru o perioadă de trei luni de Biroul Național, iar în toamnă, după înființarea Biroului Județean, urmează să se ia o decizie definitivă în acest caz”, a conchis reprezentantul PLUS Mureș Mihai Ungur.

Contactat telefonic, Ovidiu Radian Vasu a susținut inițial că nu știe nimic despre o asemenea decizie. „Sunt un simplu membru PLUS și atât”, a spus Vasu, care, ulterior, a afirmat că, în condițiile în care potrivit Statutului PLUS nu ar avea voie să facă declarații de presă, va da detalii doar după ce PLUS va prezenta un punct de vedere oficial în legătură cu situația sa.

Precizăm că Ovidiu Radian Vasu a fost membru PSD, ocupând chiar funcția de vicepreședinte al PSD Mureș până în 2006 când și-a dat demisia din gruparea social-democrată. „Ne-am săturat de toți unchii și mătușile multimiliardare PSD-iste și nu mai dorim să fim martorii cercetării penale și percheziției liderilor naționali ori locali ai PSD”, afirma Vasu la data demisiei sale din PSD, ocazie cu care susținea că în organizația de tineret a PSD Mureș au fost plasate „marionete”, iar astfel au fost anulate șansele tinerilor de a-și construi o carieră politică. „Sunt plasate în funcții în PSD persoanele agreate de „cooperativă”. Suntem priviți ca niște complici în procesul de îmbogățire peste orice imaginație a unor lideri”, mai afirma Ovidiu Radian Vasu, care ulterior s-a înscris în PD-L, partid din partea căruia a candidat în 2008 pentru un fotoliu de parlamentar, fiind însă învins în competiție de liberalul Ciprian Dobre. Ovidiu Radian Vasu s-a înscris în PLUS, iar în 2019 a fost una din cele mai vizibile persoane ale formațiunii în campania pentru alegerile europarlamentare.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ovidiu Vasu – suspendat din PLUS din motive de PSD

Credit autor: Agenda de Mureș.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.