Politică

POL aruncă la coș invitația PNL Tîrgu-Mureș

Invitația transmisă marți de liderul PNL Tîrgu-Mureș Ervin Molnar celor din POL Tîrgu-Mureș de a se așeza la masa dialogului în vederea găsirii unei soluții în vederea revocării viceprimarului Makkai Grigore a fost respinsă de cei trei consilieri locali POL împreună cu liderul formațiunii. Mai mult, Dan Mașca, alături de Radu Bălaș, Pápai Laszlo și Tatár Lehel s-au declarat neplăcut surprinși de faptul că liberalii au asociat imaginea PNL cu cea a POL. Răspunsul celor din Partidul Oamenilor Liberi a fost dat publicității pe pagina oficială a partidului, tot ca replică a faptului că liberalii i-au invitat public la dialog pe rețelele de socializare și prin presă.

POL a fost mereu în Opoziție cu actuala conducere a orașului, pe când dvs. reprezentați partidul sub sigla căruia a candidat echipa actualului primar, care l-a ajutat pe primar să obțină cel de-al cincilea mandat şi care l-a susţinut orbeşte în Consiliul Local timp de trei ani. Faptul că în interiorul PNL au avut loc schimbări de macaz nu este problema noastră. POL nu se aliază niciodată cu nimeni de „dragul alianței”, decât pe proiecte punctuale, care nu contravin principiilor și filozofiei noastre. POL a fost mereu consecvent cu cele spuse în campania electorală, ceea ce nu am constatat la PNL”, scriu liderii POL în scrisoarea deschisă trimisă astăzi liberalilor tîrgumureșeni în care mai subliniază și că liberalii ar fi respins sistematic proiectele POL în CL Tîrgu-Mureș. „Vă readucem aminte câteva dintre proiectele consilierilor POL, care au fost respinse de către consilierii PNL: after-school gratuit pentru elevi, deschiderea curţilor şcolilor (amendament al unui consilier PNL, care a denaturat întreaga HCL), inscripţiile bilingve, bugetarea participativă, locaţiile pentru artă stradală, defibrilatoare în şcoli, începerea negocierii pentru achiziţionarea terenurilor necesare demarării construirii parcării supraterane din spatele Teatrului Naţional, revenirea administrării parcărilor la Primărie. De asemenea, alături de UDMR şi PSD, consilierii PNL au votat întotdeauna alocarea de bani pentru concerte gratuite, pentru Clubul Sovietic Municipal şi pentru deplasări inutile în străinătate, unde consilieri locali ai PNL au mers să se distreze pe bani publici. Totodată, consilierii PNL au susţinut, inclusiv prin discursul d-nei Theodora Benedek, asocierea cu Man Hee Lee, controversatul sectant sud-coreean. Consilierii PNL au promovat mereu dubla măsură, ceea ce noi nu am făcut niciodată. Ne pare rău, dar nu putem uita toate acestea, deoarece nu suntem amnezici”. În aceste condiții, cei patru reprezentanți ai POL spun că nu este problema lor că „în ultimele trei luni PNL a devenit adversarul actualului primar” și anunță că urmăresc „cu interes o eventuală schimbare de optică a PNL în Consiliul Local şi ne vom bucura dacă aceasta va avea loc”. Până atunci însă, cei din POL le urează bun venit în Opoziție peneliștilor și îi invită ca de acum încolo să voteze proiectele propuse de consilierii lor. Scrisoarea deschisă a celor din POL mai conține însă o „săgeată otrăvită” prin care liberalii sunt criticați că nu au ocupat locul de consilier local rămas liber după plecarea din CL Tîrgu-Mureș a lui Pavel Dumitru, singurul care nu a contestat excluderea din partid și Ordinul de prefect prin care s-a constatat, în consecință, eliberarea fotoliului de consilier local. „Aşteptăm cu interes să ocupaţi locul în CL care vă revine şi pentru care nu aţi trimis, în mod inexplicabil, nicio nominalizare de circa patru luni”, spun cei din Partidul Oamenilor Liberi în scrisoarea citată.

Reamintim că marți PNL Tîrgu-Mureș a dat publicității faptul că a transmis către POL o invitație „pentru o întâlnire de analiză a situației politice din Consiliul Local al Municipiului Tîrgu-Mureș” în urma căreia ar fi trebuit să se pună de acord în legătură cu proiectul POL privind revocarea viceprimarului Makkai Grigore, dar și în ceea ce privește o posibilă abordare comună  „a ultimelor opt luni din mandatul actualului Consiliu Local al municipiului Tîrgu-Mureș”. Curios este faptul că, cu sau fără votul PNL Tîrgu-Mureș, fără participarea PSD și UDMR proiectul POL nu poate avea câștig de cauză, astfel că situația în care se află cele două partide este una fără ieșire, iar o coaliție între ele nu ar fi altceva decât un joc politic posibil exploatabil în viitoarea campanie electorală dacă acestea ar ajunge la o alianță în vederea susținerii unui candidat comun, proiect fezabil doar în cazul în care primarul va fi ales în două tururi de scrutin și în situația în care Dorin Florea nu ar intra în turul al doilea sau nu ar candida.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: POL aruncă la coș invitația PNL Tîrgu-Mureș

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button