Politică

REACȚIE – UDMR Mureș s-a poziționat împotriva lui Dorin Florea: „Are mentalitate învechită, trebuie îndepărtat de la conducerea orașului”

STRATEGIE. În timp ce UDMR Târgu Mureș mimează opoziția deși se află la puterea decizională a forului deliberativ al orașului, UDMR Mureș s-a poziționat clar și fără echivoc împotriva primarului Dorin Florea. Cei care mai aveau dubii în privința strategiei electorale a UDMR în județul Mureș și în special în municipiul reședință de județ, ieri, 18 aprilie 2019, la ceas de seară, au primit încă un argument din partea liderului organizației județene, Péter Ferenc.

 

Într-o reacție oficială privind acțiunea prim-vicepreședintelui PMP, mureșeanul Marius Pașcan, care e acuzat de naționalism pentru că a contestat în instanță  înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic „II. Rakoczi Ferenc” – neinteresantă prin prisma faptului că era previzibilă politic -, Péter a transmis încă o săgeată otrăvită către “El lider maximo” Dorin Florea, de 19 ani primar și tătuk de Târgu Mureș.

 

Scriu încă o săgeată, pentru că în ultimele luni, Péter a mai lansat din arcul politic niște avertizări spre traseistul politic conform prorpiului interes, Florea (fost țărănist, fost democrat, fost liberal, acum întemeietor aldist). Să le consemnăm aici pentru posteritate: 1) avertizarea viceprimarului UDMR Makkai Grigore pentru vizita turistică în Coreea de Sud pentru pacea planetară; 2) avertizarea liderilor UDMR Târgu Mureș pentru susținerea unor proiecte promovate de Florea și care, în opinia UDMR, nu erau benefice comunității maghiare; 3) respingerea, din postură de președinte al Consiliului Județean, a întânirii propuse de Florea între forurile deliberative ale municipiului și județului; 4) corespondența publică, prin scrisori deschise – epistole tragi-comice -, cu Florea, în contextul încare sediile celor doi sunt la câteva zeci de metri distanță.

 

Ce s-a întâmplat acum, în contextul certării lui Pașcan pentru că inoportunează Liceul Teologic Romano-Catolic? O nouă săgeată, spuneam, împotriva lui Florea. Astfel, „Toţi politicienii naţionalişti din judeţul Mureş au devenit personalităţi publice în anturajul primarului Dorin Florea. Asemenea mentorului lor au o mentalitate învechită. În această situaţie există o singură soluţie, aceşti aventurieri politici care distrug bazele bunei convieţuiri româno-maghiare trebuie îndepărtaţi (…) de la conducerea oraşului”, a consemnat public liderul UDMR Mureș.

 

Să conchidem ce zice Péter Ferenc despre primarul Dorin Florea: are mentalitate învechită și trebuie îndepărtat de la conducerea orașului. Ca și Pașcan (dar Pașcan nu e la conducerea orașului, așa că miza comunicării a fost exclusiv Florea).

 

Cătălin VISCHI


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: REACȚIE – UDMR Mureș s-a poziționat împotriva lui Dorin Florea: „Are mentalitate învechită, trebuie îndepărtat de la conducerea orașului”

Credit autor: admin.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button