Politică

Scandal în UDMR Mureș: Vass Levente contestă desemnarea lui Soós Zoltán

UDMR fierbe din nou după desemnarea, în Adunarea Generală a UDMR Mureș, a lui Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș, drept candidat la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș din partea Uniunii. Deputatul UDMR Mureș Vass Levente, fost președinte al UDMR Tîrgu-Mureș, într-o scrisoare în șapte puncte postată pe pagina sa de facebook, desființează decizia Adunării Generale a UDMR Mureș și îl acuză pe Soós Zoltán că dezinformează atunci când spune că are „susținerea unitară” a delegaților la ședința desfășurată joi la Tîrgu-Mureș.

Adunarea Generală a UDMR Mureș a hotărât joi să susțină, la alegerile locale de anul viitor candidaturile lui Soós Zoltán și Peter Ferenc pentru fotoliile de primar al municipiului Tîrgu-Mureș, respectiv președinte al Consiliului Județean Mureș. „Dragi prieteni, stimați cunoscuți și susținători! Vă anunț cu acest prilej că voi candida la alegerile locale din 2020 pentru funcția de Primar al Tîrgu-Muresului deoarece îmi doresc o schimbare pentru orașul nostru. În sprijinul acestei inițiative, importantă atât pe plan personal cât și din perspectiva comunității, am primit azi susținerea unitară a formațiunii UDMR Mureș care consideră importantă candidatura mea pentru Tîrgu-Mureș. Deoarece doresc o adevărată schimbare în regimul actual al orașului știu cât de importantă este susținerea din partea tuturor formațiunilor politice și civile. Avem nevoie de toți cei care au înțeles că trebuie să pună deoparte ambițiile politice egoiste pentru a putea avea o transformare radicală în Tîrgu-Mureș și pentru a-l putea înlocui pe Dorin Florea și vechiul său regim. Vă invit să fiți alături de mine în această încercare de a repune orașul nostru în centrul comunității, de a deschide un nou drum al eticii și încrederii. Mulțumesc UDMR-ului Mureș pentru încrederea acordată și mai ales pentru consens și cooperare”, a scris Soós Zoltán pe facebook imediat după votul din cadrul Adunării Generale a UDMR Mureș.

Decizia era una așteptată în condițiile în care conducerea UDMR Tîrgu-Mureș a fost preluată în urmă cu trei luni de UDMR Mureș tocmai pe fondul disputelor dintre echipa lui Vass Levente și cea a lui Peter Ferenc pe tema desemnării candidatului la Primăria Tîrgu-Mureș, dispută mascată sub forma neînțelegerilor legatye de prestația consilierilor locali de la Tîrgu-Mureș care ar fi pactizat cu echipa Florea-Maior. Aceasta este însă contestată de fostul președinte al UDMR Tîrgu-Mureș, deputatul Vass Levente, care, într-o scrisoare în șapte puncte, desființează practic hotărrea UDMR Mureș și acuză echipa lui Peter Ferenc că a încălcat Statutul UDMR. Mai mult, Vass Levente spune că Soós Zoltán dezinformează când spune că „are susținere unitară”. „70% dintre delegați tîrgumureșeni nu au susținut candidatul la funcția de primar. Au dat cuvânt voinței lor votând cu NU sau cu ABȚINERE. Președinții de circă, și membrii circumscripțiilor nu au fost întrebați despre persoana candidatului desemnat. Printre punctele de pe Ordinea de Zi a ședinței nu a fost inclusă alegerea/desemnarea candidatului în mod expres. Nici când a fost anunțată ședința, nici cu 24 de ore înainte, când a fost publicată Ordinea de Zi”, scrie Vass Levente care susține că este o situație nestatutară. Deputatul UDMR Mureș contestă și afirmația lui Soós Zoltán că ar fi fost ales cu susținerea unitară. „Asta nu este adevărat. Unii au votat împotrivă”, subliniază Vass Levente care acuză conducerea UDMR Mureș că încalcă principiul subsidiarității în cadrul organizației. „În această situație nu se mai poate vorbi despre democrație sau subsidiaritate în cadrul organizației mureșene”, conchide fostul președinte al UDMR Tîrgu-Mureș care se arată totodată nemulțumit de faptul că UDMR Tîrgu-Mureș sub coordonarea actuală a lui Peter Ferenc a reușit să strângă doar 8000 de semnături pentru susținerea candidaturii lui Kelemen Hunor la fotoliul de președinte al României, în timp ce aceeași organizație, sub conducerea sa, a adunat 14.000 de semnături pentru susținerea listei de candidați ai UDMR la alegerile europarlamentare.

Reamintim că Soós Zoltán a candidat și în 2016 la fotoliul de primar al municipiului Tîrgu-Mureș din poziția de independent susținut de UDMR. El a pierdut atunci în fața actualului edil la o distanță de circa 1700 de voturi, Florea obținând 27.262 voturi, în timp ce candidatul susținut de UDMR 25.557 voturi.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Scandal în UDMR Mureș: Vass Levente contestă desemnarea lui Soós Zoltán

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button