Politică

Ședință cu scântei în CRT UDMR Mureș

Ședință cu scântei în Consiliul Reprezentanțilot Teritoriali UDMR Mureș după dizolvarea conducerii UDMR Tîrgu-Mureș. Conducerea UDMR Mureș este acuzată că încalcă Statutul UDMR și că urmărește, de fapt, desființarea celei mai puternice organizații a UDMR din Mureș, cea de la Tîrgu-Mureș.

Astfel, Szigyarto Zsombor Istvan tocmai ce le-a spus celor din CRT că Peter Ferenc s-a declarat conducătorul UDMR Tîrgu-Mureș, deși Statutul UDMR stipulează clar că rolul de coordonator al organizației, după ce Vass Levente a acceptat să își depună mandatul, revine președintelui executiv, respectiv lui Istvan Kali și nu conducerii UDMR Mureș. În acest context, consilierul județean Szigyarto i-a cerut lui Kovacs Levente să își ia atribuțiile în serios și să reintre în limitele Statutului pentru că altfel riscă să îndepărteze maghiarii de această organizație care s-a dovedit a fi și în 2019 cea mai susținută de maghiari. Nu în ultimul rând, consilierul județean a subliniat că singura miză este numirea candidatului pentru fotoliul de primar, iar că gestul lui Vass Levente de a se retrage ar fi trebuit să aibă loc încă de acum trei ani și asta pentru că cei din UDMR Mureș nu l-au susținut vreodată pe deputatul de Mureș.

Vom reveni.

UPDATE 1: Kovacs Levente spune că decizia UDMR Mureș de a prelua conducerea UDMR Tîrgu-Mureș a fost statutară în condițiile în care odată cu demisia președintelui a fost dizolvat biroul de conducere al UDMR Tîrgu-Mureș, astfel că și ocupantul funcției de președinte executiv a fost demis.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ședință cu scântei în CRT UDMR Mureș

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button