Sănătate

Centrul de prevenție, consiliere nutrițională și recuperare medicală. Proiect prioritar PNL Târgu Mureș

Partidul Național Liberal va construi Centrul medical de excelență în  prevenție, consiliere nutrițională și recuperare medicală, destinat pacienților supraviețuitori ai unui infarct miocardic acut sau ai unui accident vascular cerebral.

În prezent, după asigurarea tratamentului de urgență, acești pacienți externați sunt trimiși direct la domiciliu, fără a beneficia de programe de recuperare care să îi pregătească pentru un nou stil de viață.

De acest Centru vor beneficia și cetățenii care necesită consiliere nutrițională și referitoare la stilul de viață, în vederea reducerii gradului de îmbolnăvire și creșterii speranței de viață.

În Târgu Mureș, în cadrul UMFST, există o facultate de nutriție și dietetică care formează specialiști în nutriție, precum și o facultate de educație fizică și sport, de aceea avem toate premisele ca, odată cu înființarea acestui centru, orașul să devină unul de referință pe plan național.

O oportunitate în acest sens este existența unui brand puternic în domeniul asistenței medicale în bolile cardiovasculare, în care toate programele de prevenție conțin ca piloni extrem de importanți nutriția și activitatea fizică.

Centrul va fi situat într-o locație liniștită din zona municipiului Târgu Mureș și va atrage pacienți din toată țara, contribuind astfel și la stimularea turismului medical în orașul nostru.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button