Sănătate

Județul Mureș a fost, evident, omis de pe lista preocupărilor lui Liviu Dragnea

Județul Mureș a fost, evident, omis de pe lista preocupărilor lui Liviu Dragnea”

În programul de guvernare, PSD promitea construirea, până în 2020, a nouă spitale regionale și înființarea, în cadrul acestora, a peste 50.000 de noi locuri de muncă.

Dragnea și scriitorii lui de povești, furau voturile românilor cu promisiunea că spitalele urmau să fie construite cu finanţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, fond care nici măcar nu e încă înfiinţat, după ce legea prin care urmărea acest obiectiv a fost declarată, în mod firesc, neconstituţională. PSD a mințit și a scos de la finanțare Spitalul Regional Târgu Mureș. Județul Mureș a fost, evident, omis de pe lista prioritară a preocupărilor lui Liviu Dragnea.

Mureșenii au dreptul însă la condiții decente de spitalizare în rețeaua sanitară publică, într-un spital modern, curat și cu circuite funcționale. În condițiile în care Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș are peste 35 de ani vechime, infrastructura acestuia nu mai corespunde standardelor europene pentru asigurarea calității asistenței medicale.  Județul Mureș trebuie și poate să ofere alternativa unui spital modern, construit și dotat la standarde europene, având în structură toate clinicile necesare, pentru asistarea de urgență a unei patologii complexe.

Proiectul Spitalului Regional Târgu Mureș va ajunge pe masa europarlamentarilor români, a Parlamentului European și a Comisiei Europene, fiind redactat de o echipă de specialiști coordonată de acad. prof. univ. dr. Horațiu Suciu, președintele Comisiei de Sănătate a PNL Târgu Mureș și prof. univ. dr. Theodora Benedek, vicepreședinte PNL Târgu Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button